Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 14. vasárnap, Tibor

Az Őrmezei Közösségi Ház programjai

2015szeptember1211:15
»
2015október1718:00

Kiemelt eseményekszeptember-október

Őrmezei Közösségi Ház

Kiemelt eseményekszeptember-októberŐrmező Ünnepe
, szeptember 12.

Szeptember 12-én, szombaton 9-22 óra között 15. alkalommal kerül megrendezésre a Költők Parkjában Őrmező Ünnepe. Kettős jubileum az idei, hiszen az őrmezei lakótelep 40. születésnapját ünnepli.
Az egész napos rendezvény délelőttje ismét a Kutyajó Fesztiválé, ahol látványos bemutatókon és ügyességi versenyeken vehetnek részt kutyák és gazdáik. A gyermekeket és családokat mese-előadással és egy különleges Bábjáték-automatával várjuk, amely egész nap „üzemel”.

A Nagyszínpadon a délután folyamán felvonul Őrmező kulturális élete: művészi-, mozgás-, és tánckurzusok bemutatóit láthatják az érdeklődők. 13 órától Aradi Tibor és Varga Ferenc József humorista szórakoztatja a nagyérdeműt stand-uppal fűszerezett műsorvezetés keretében, Berecz András ének- és mesemondó mesél nekünk a tőle megszokott kedéllyel, az esti hangulatot pedig a Cavinton Néptáncegyüttes bemutatója készíti elő.

Az este koncertkínálata önmagáért beszél: 20 órától a fesztiválok kihagyhatatlan résztvevője, a Kistehén Tánczenekar zenél, amelynek előzenekara a feltörekvő, és egyre népszerűbb Headbengs együttes lesz.
Kísérőprogramjainkban megtalálható kézműves foglalkozás, gyertyaöntés, az apróságokat és szüleiket népi játszóházzal, babakonyhával várjuk, a rátermett ínyencek pedig bográcsfőző versenyen mérhetik össze szakácstehetségüket. Új helyszínként jelentkezik az Open Stage, amely az utcazenélés műfaját integrálja a rendezvénybe. A rendezvény látogatása ingyenes!Őrmezei Kamaramuzsika Bérlet

Új kezdeményezésként indítjuk útjára Őrmezőn komolyzenei sorozatunkat, amely betekintést kíván nyújtani a műfaj világába. A havi rendszerességgel jelentkező program neves előadőművészek közreműködésével vezet végig bennünket a zenetörténet korszakain. Vendégeink között megtalálhatóak Oravecz György zongoraművész, az Operaház művészei, valamint a Weiner Zeneművészeti Szakközépiskola is.

Az esték nem pusztán a koncertekről szólnak, hiszen a közreműködők – vállalván a moderátor szerepét is – szakavatott kommentárok keretében számos ismeretet osztanak meg a hallgatósággal. Ezek az átvezetések könnyed, élvezetes formában avatnak be bennünket az éppen aktuális mű születésének körülményeibe, a szerző pályafutásának állomásaiba - adott esetben izgalmas anekdotával gazdagítva a történetet.


Tervezett műsor:

Szeptember 25. 18 óra: „Liszt” - Oravecz György zongoraművész koncertje a Zene Világnapja alkalmából

Október 17. 18 óra „A zene boldog pillanatai” - az Operaház tagjainak kamarakoncertje

Előadják a Budapesti Vonósok Kamarazenekar tagjai:

Papp Györgyi (Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola), 1. hegedű, Beke Ágnes 2. hegedű, Kárpáti Szilvia, Láposi János brácsa, Botvay Károly, cselló

Belépő: 1.000,- Ft, nyugdíjas/diák: 500,- Ft

Bérlet: 3.000,- Ft, nyugdíjas/diák: 1.500,- Ft

Családi bérlet: 9.500,- Ft

A belépők 1, a bérletek 4 alkalomra szólnak.ÉRDEKLŐDNI:

Őrmezei Közösségi Ház cím: 1112 Budapest, Cirmos u. 8., tel./fax: +361 / 309-0007, 310-0644
e-mail: okh@ujbudakulti.hu web: www.ujbuda.hu gps: lat 47.4635226 lng 19.0164273