Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 14. hétfő, Helén

A Magyar Költészet Napja

A Magyar Költészet Napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük. Ez alkalomból minden évben előadói esteket, költőtalálkozókat, versenyeket rendeznek, melyből idén a kerületünkben is bőséggel válogathatnak.

A Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55./A.)2016. április 5. 14.00–15.00. órakor IRODALMI DÉLUTÁN a Sebő-együttessel címmel a frissen megjelent Sebő 68 lemez bemutatójánmegzenésített verseket mutat be az együttes.

Jegyár: 1000 Ft.
A rendezvényre előzetes bejelentkezés szükséges!
Információ: Marsi László
e-mail: marsi.laszlo@bmknet.hu
Telefon: 06 (1) 371-2760


A Budapesti Művelődési Központ felhívást tesz közzé. Meghirdetik a „Hozz egy verset, tűzd ki!”akciót. Mindenkinek lehetősége nyílik kedvenc verse egy részletét (maximum 10 sornyit) 2016. április 1-jétől 11-ig az épületben elhelyezett paravánokra kitűzni, illetve Facebook profilján megosztani. A költészet napján Verselj!Flashmob keretében a Budapesti Versklub tagjai választanak 5 versrészletet, amelyeket felolvasnak. Az eseményt meglepetés verssel slammer előadása zárja.

A Verselj!Flashmob időpontja: 2016. április 11. 17.00 óra.


Az Albertfalvi Közösségi Ház (1116 Budapest, Gyékényes u. 45-47.)2016. április 11.-én (hétfő)
17.00 órakor Versek közt bóklászva...szeretettel várja az irodalomkedvelőket, hogy felolvassák és elmondják egymásnak legkedvesebb verseiket, s megosszák a többiekkel a titkot, hogy miért és miként érintette meg az eszüket, a szívüket, a lelküket egy-egy költemény.


Kelenvölgyi Közösségi Ház (1116 Budapest, Kardhegy u. 2.) 2016. április 11.-én (hétfő)17.00 órakor „Játék a verssel” foglalkozásra várja az érdeklődőket.
Életre keltik a választott verseket ritmussal, hangokkal, és mozgással. Közreműködők: Hajduné Lovas Zsuzsanna drámatanár és Lakics Erika könyvtáros
Belépő: ingyenes!


A TEMI Fővárosi Művelődési Háza(1119 Budapest, Fehérvári út 47.)2016. április 9.-én (szombat)
18.00 órakor” Három hangon – megszólal a vers!”
Zenés szórakoztató műsorral köszönti a költészet ünnepét. Slammerek, valamint Bakos-Kiss Gábor, Galkó Balázs, Huzella Péter, Kiss László, Lutter Imre, Pankotay Péter, Turczi István, illetve az ország legjobb versmondóinak közreműködésével invitálja a közönséget a Magyar Versmondók Egyesülete egy fergeteges szórakoztató műsorra, a költészet napja apropóján!
A belépődíj jelképes 700 Ft, a Magyar Versmondók Egyesülete tagjainak 500 Ft, a bevételt a szervezők a vers.hu oldal üzemeltetésére fordítják.


Az Őrmezei Közösségi Ház2016. április 11.-én hétfőn 11.30 – 18 óráig megrendezi a VI. Újbudai Versmondó Maratont. Az egész napos versmondó fesztivál a Költők Parkjában 11 órakor koszorúzással indul, majd az óvodások, iskolások mondanak verset. A szenior 60+ korosztály verseket szerető önkéntes versmondóikat és énekeseiket 15.00 – 17.00 óra között várják a szervezők! Adélután második felébena munka után érkező felnőttek és diákok kapcsolódnak majd be a programba.

Versmondóként jelentkezni a Morus Szent Tamás Egyesületnél a makraine.rita@gmail.com vagy az Őrmezei Közös­ségi Háznál az okh@ujbuda.hue-mail címen lehet 2016. április 8-ig.

Mindenkit szeretettel várnak a Költők Parkjába, versmondó­ként, illetve akkor is, ha csupán a versek hallgatására csatlakozna a rendezvényhez!


Érdekes:

Ezen a napon született még Márai Sándor.


A költészet világnapját az UNESCO indította el és 2000 óta az északi félteke tavaszának kezdőnapján, március 21-én ünneplik.

LEGFRISSEBB
×

Tari Annamária a Családbarát Szülő Klubban  

Generációk együtt a munkaerőpiacon – generációk és a világháló címmel tartott előadást a Családbarát Szülő Klubban Tari Annamária, klinikai szakpszichológus március 19-én.