Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. szerda, Miklós

Nyári táborok és programok

Népszerű és hasznos táborozási tippek az BMK-tól

A szabadidő tartalmas eltöltéséhez és megtervezéshez nyújt segítséget adési Központ és a Budapesti Újság közös melléklete a Mini Tipp 2006, amely május 24-étől kéthetente jelenik meg Budapest legolvasottabb hetilapjában. A nyári vakációs melléklet főleg bentlakásos táborokhoz, tábor- és szálláshelyekhez, külföldi táborozási lehetőségekhez ad tippet minden korosztály számára.

A bentlakásos táborok átlagosan 20-25 ezer forintba kerülnek turnusonként, de ennél akad olcsóbb lehetőség is: a napközis foglalkozásra étkezéssel már 10 ezer forinttól lehet jelentkezni. A külföldi, több hetes nyelvi táborokra jelentkező gyermekek szüleinek igen csak a pénztárca mélyére kell nyúlnia, hiszen az ilyen programoknak bizony borsos ára van: nem ritka a száz-kétszázezer forintos részvételi díj sem.

A programfüzetének online verziója a http://tabor.bmknet.hu weboldalon, melyet augusztus végéig folyamatosan frissítenek a szerkesztők. A honlapon több száz, izgalmasabbnál izgalmasabb tábor ajánlatait böngészheti az olvasó.

Nagyon népszerűek a sport- és kalandtúra-táborok, ahol a lurkók elsajátíthatják a túlélés alapszabályait, megtanulhatnak vitorlázni, megmászhatják Erdély csodálatos hegyeit, valamint két keréken bejárhatják kis hazánk szebbnél szebb tájait.


Még mindig örökzöld slágernek számítanak a nyelvi táborok, amelyekre már 6 éves kortól várják az érdeklődőket.


Azok a gyerekek, akik erre a nyárra valami különleges élményben szeretnének részt venni, jelentkezhetnek bűvész vagy varázsló táborba, elsajátíthatják a rovásírás és varázséneklés művészetét a históriás történeti foglalkozásokon, felidézhetik a népszerű Gyűrűk Ura trilógia történeteit és misztikumát a Tolkien táborban, valamint igazi lovagokká üttethetnek különböző reneszánsz- és lovagi programokon.


Aki pedig az iskolakapuk bezárása ellenére a szünidőben is tanulni szeretne, környezetvédelmi, honfoglaló, történelmi, sőt, madárvonulás-kutató és gyűrűző táborba is jelentkezhet.


A nagyiknak és szülőknek sem kell kimaradniuk a jóból, hiszen a honlapon számos családi program található, ahol a táborozásból már kinőtt, de a mókát, kacagást és a jó időt ugyanúgy szerető felnőttek is kikapcsolódhatnak és felüdülhetnek.

A Budapesti Művelődési Központ Információs osztályának munkatársai telefonon is szívesen adnak tájékoztatást a nyári táborozási lehetőségekről és kínálatokról a 371-2778-as telefonszámon.

http://tabor.bmknet.hu