Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. szerda, Hella

Hétfőtől nehezebb lesz közlekedni Újbudán

Kerékpársávok épülnek a Bogdánfy utcában, az Irinyi József utca és a Dombóvári út közötti szakaszon, a munka november elejéig tart.

Kerékpársávokat épít és felújítja az útpályát a XI. kerületben, a Bogdánfy utcában, az Irinyi József utca és a Dombóvári út közötti szakaszon a Budapesti Közlekedési Központ. A hétfőn kezdődő és november elejéig tartó munkálatok ideje alatt forgalomkorlátozásra kell számítani.

Összesen egy kilométer hosszan létesül új, biztonságos kerékpáros infrastruktúra Újbudán, ehhez uniós forrásokat is felhasznál a társaság. A Bogdánfy utcai tervezett kerékpáros nyomvonalon a Dombóvári út és az Irinyi József utca között létrejövő fejlesztés biztosítja Dél-Buda kapcsolatát a Móricz Zsigmond körtér, illetve a pesti oldal irányába.

A fejlesztési szakasz négy meglévő, kerékpáros létesítményt köt majd össze: a Karinthy Frigyes úti, a Hamzsabégi úti és a Dombóvári úti kerékpárutakat, valamint az Infoparkban lévő nyomvonalat, amely szintén a Duna-parti Eurovelo nyomvonalhoz kapcsolódik. Két helyszínen létesül biztonságos kerékpártároló összesen 32 férőhellyel.

Hétfőtől várhatóan hét ütemben jelentős forgalomkorlátozásokra, sávelterelésekre, továbbá jelzőőrös forgalomirányításra, hétvégi és éjszakai munkavégzésekre is kell számítani a Bogdánfy utca és az Irinyi József utca, valamint Bogdánfy utca és a Budafoki út csomópontjában, továbbá a Dombóvári úti csomópontnál. Budapesten az idén mintegy 16,8 kilométeres szakaszon lesznek kerékpározást elősegítő beruházások.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×

Karácsony nagycsaládosoknak  

Újbuda Önkormányzata 1995 óta minden évben meghívja a három vagy annál több gyermeket nevelő családokat, hogy szórakoztató programokkal, ajándékokkal segítse karácsonyi készülődésüket.