Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 23. vasárnap, Alfréd

Visszatekintés 2012. - Július óta hajóval mehetünk munkába

A BKV dunai hajójáratai július 1-től közlekednek a Haller utcától az újpesti Árpád útig, illetve a Kopaszi-gáttól a Római-partig. Négyszáz forintért kutyát és kerékpárt is vihetünk magunkkal.

A fővárosi önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV kilenc kikötőt alakított ki európai uniós pénzből. A fejlesztés célja, hogy új és korszerű közösségi közlekedési alternatívát nyújtson a fővárosban élőknek és a turistáknak. A három járat közül kettő hétköznapokon egy pedig hétvégén közlekedik.

A munkanapokon közlekedő, úgynevezett D11-es járat hét pesti kikötő mellett három helyen Budán is megáll, a Batthyány és a Szent Gellért téren, valamint az A38 Hajónál. A szintén munkanapokon közlekedő D12-es és a hétvégéken, illetve ünnepnapokon induló D13-as járatok a Római-part és a Kopaszi-gát között közlekednek. Utóbbi a munkanapitól annyiban különbözik, hogy felfűzi a régebbről meglévő óbudai-szigeti, margitszigeti és Dráva utcai kikötőket is, így segít eljutni a legfontosabb folyómenti közparkokba.

A téli menetrendről érdemes tájékozódni a bkv.hu oldalon.

LEGFRISSEBB
×

Karácsony nagycsaládosoknak  

Újbuda Önkormányzata 1995 óta minden évben meghívja a három vagy annál több gyermeket nevelő családokat, hogy szórakoztató programokkal, ajándékokkal segítse karácsonyi készülődésüket.