Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 27. kedd, Ákos, Bátor

Villamospótló buszok a 6-osnál hétfő éjjel

November 19-éről 20-ára, hétfőről keddre virradó éjjel a 6-os villamos helyett éjfél és hajnali 4 óra között pályakarbantartási munkák miatt 6V jelzéssel villamospótló autóbuszok közlekednek a teljes vonalon.

2012. november 19-én, hétfőn karbantartási munkák miatt az utolsó, teljes vonalon közlekedő villamosok a Móricz Zsigmond körtérről 23:02-kor, a Széll Kálmán térről 23:41-kor indulnak.

A Móricz Zsigmond körtérről 23:12 és 0:12 között induló villamosok csak a Blaha Lujza térig közlekednek. Az utolsó teljes vonalon közlekedő villamos menetrend szerint 23:57-kor lesz a Blaha Lujza téren Dél-Buda felé.

Másnap az első villamos a Blaha Lujza térről 4:04-kor indul a Móricz Zsigmond körtér felé, míg a Széll Kálmán tér felé 4:15-kor (4-es villamos), illetve 4:25-kor (6-os villamos).

A fenti időszakokban a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között a villamosok helyett a 6V jelzésű villamospótló autóbuszokkal lehet utazni. A buszok a Margitsziget megállóhelyen egyik irányban sem állnak meg, így a sziget csak gyalogosan közelíthető meg. Mozgásukban korlátozott utasaink részére a pótlójárat vonalán alacsonypadlós autóbuszok is közlekednek.