Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 7. péntek, Ibolya

Újabb busztípus tesztje indul a fővárosban

​A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. decemberben egy elővárosi kivitelű VOLVO 8500-as típusú használt autóbuszt tesztel a Budaörsre közlekedő 240E jelű járat vonalán.

Eddig még soha nem teszteltek hasonló tengelyelrendezésű és méretű autóbuszt, ezért üzemeltetési szempontból hasznos adatokkal szolgálhat az egyhónapos időszak. December 5-étől, szerdától közlekedik a használtan érkezett Volvo 8500-as tesztautóbusz. A típust elővárosi jellegű utaselrendezéséből adódóan a 240E jelzésű autóbuszok vonalán próbálhatják ki az utasok. A jármű közel 14 méter hosszú, egészen a második ajtóig alacsonypadlós kialakítású, ahol két dupla lehajtható ülés található. Az utastéri kamerákkal ellátott autóbusz befogadóképessége 96 fő, 44 ülő- és 52 állóhellyel.

Mivel korábban még nem teszteltünk hasonló tengelyelrendezésű és méretű autóbuszt, ezért a decemberi tesztidőszak üzemeltetési szempontból hasznos adatokkal szolgálhat. Az utasok véleményére továbbra is számítanak, ezért kérik, hogy a tapasztalatokat osszák meg!

A BKK ügyfélszolgálatának munkatársai várják a visszajelzéseket a +361258-4636-os telefonszámon, vagy a bkk@bkk.hu e-mail címen. A BKK kéri, hogy a vélemények kialakítása során figyeljék meg az utasülések számát, elhelyezkedését, az ülések közötti folyosó méretét, a kapaszkodók mennyiségét, a kapaszkodási lehetőségeket, de fontos szempont lehet az utazás során tapasztalt komfortérzet, az utastájékoztatás minősége, valamint a jármű megjelenése, esztétikuma is.

A tesztautóbusz menetrendje és részletesebb műszaki paraméterei, és a róla készült fotók hamarosan elérhetők lesznek a www.bkv.hu honlapon, a Járműtesztek menüpontban.

LEGFRISSEBB
×

Érzékenyítő sportnap az Újbudai Palánták Óvodában  
 

A Magyar Parasport Napja alkalmából érzékenyítő sportnapot tartottak az Észak-Kelenföldi Óvoda Újbudai Palánták Óvodájában február 21-én. Az intézmény pedagógusai a évente rendeznek tematikus, érzékenyítő hetet az óvodásoknak, ennek záróprogramja volt idén a sportnap.