Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 15. szombat, Mária

Közlekedési változások decemberben

A decemberi hétvégéken a munkanap-áthelyezések és az ünnepek közeledtével megnövekvő forgalom miatt hétvégenként a megszokottnál sűrűbb menetrend szerint közlekednek a budapesti közösségi közlekedés járatai.

Az év végi ünnep körüli zavartalan pihenés érdekében decemberben két munkanap-áthelyezés is lesz. Ennek értelmében december 1-jén és december 15-én (mindkét nap szombatra esik) munkanap lesz; míg december 24., hétfő és december 31., hétfő szabadnap.

A munkanap-áthelyezés miatt módosul a budapesti közösségi közlekedési járatok menetrendje is:

• november 30., péntek: a járatok a munkanapi, hétfőtől csütörtökig érvényes menetrend szerint közlekednek;

• december 1., szombat: a járatok az iskolaszüneti időszakban érvényes pénteki menetrend szerint közlekednek; • december 14., péntek: a járatok a munkanapi, hétfőtől csütörtökig érvényes menetrend szerint közlekednek;

• december 15., szombat: a járatok az iskolaszüneti időszakban érvényes pénteki menetrend szerint közlekednek.

A Budapesti Közlekedési Központ által kezelt közterületi parkolóhelyeken december 1-jén és december 15-én, szombaton a megszokott munkanapi rend szerint fizetni kell a várakozásért. December 24-én, hétfőn és december 31-én, hétfőn a BKK által üzemeltetett közterületi parkolóhelyeken azonban nem kell fizetni a parkolásért

A karácsonyt megelőző hétvégék várhatóan megnövekedő utasforgalmához igazodóan sűrítenek egyes járatokat, illetve szóló autóbuszok helyett nagyobb befogadóképességű csuklós autóbuszokat indítanak egyes villamos-, trolibusz és autóbusz-járatokon. December 8- 9-én, 16-án, valamint december 22-23-án, szombaton és vasárnap sűrűbben közlekednek a 4-es, a 6-os, a 18-as, a 47-es, a 49-es, az 50-es és a 61-es villamosok, a 80-as trolibusz és az 58-as autóbusz.

LEGFRISSEBB
×

Érzékenyítő sportnap az Újbudai Palánták Óvodában  
 

A Magyar Parasport Napja alkalmából érzékenyítő sportnapot tartottak az Észak-Kelenföldi Óvoda Újbudai Palánták Óvodájában február 21-én. Az intézmény pedagógusai a évente rendeznek tematikus, érzékenyítő hetet az óvodásoknak, ennek záróprogramja volt idén a sportnap.