Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 15. szombat, Mária

Hétfőtől teljes vonalon közlekedik a 4-es és a 6-os villamos

Befejeződött a Nagykörúti - a Blaha Lujza tér M és a Corvin-negyed M közötti - pályaszakasz részleges felújítása. A megújult pályán csökken a villamosok menetideje, gyorsabbá válik az utazás, valamint a villamosok is csendesebben közlekednek.

A BKV által végzett pályafelújítás célja a leromlott állapotú villamospálya felújítása, ezáltal az utazási komfort növelése és a sebességkorlátozások megszüntetése volt. A felújítás eredményeként a József utca és az Üllői út közti szakaszon összesen mintegy 1100 méter hosszú sebességkorlátozás szűnik meg, ezáltal csökken a villamosok menetideje és gyorsabbá válik utasaink utazása.

A felújítási munkák érintették a csomópontokat is: a József utca és az Üllői út közé eső útátjárókon kívül a Bérkocsis utcai kereszteződést is átépítették, így a gépjárművel közlekedők számára szintén előnyös a fejlesztés. A megépülő villamosvágányok egységes bazaltbeton burkolatot kaptak, a beépülő új anyagok pedig, a villamosok jelenleginél csendesebb közlekedését is elősegítik, csökkentve a környéken élők zajterhelését.

LEGFRISSEBB
×

Érzékenyítő sportnap az Újbudai Palánták Óvodában  
 

A Magyar Parasport Napja alkalmából érzékenyítő sportnapot tartottak az Észak-Kelenföldi Óvoda Újbudai Palánták Óvodájában február 21-én. Az intézmény pedagógusai a évente rendeznek tematikus, érzékenyítő hetet az óvodásoknak, ennek záróprogramja volt idén a sportnap.