Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. szerda, Hella

Forgalomkorlátozások a budai alsó rakparton

Július 7-én, szombattól várhatóan július 30-án, hétfőig gázvezeték építése miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani az I. kerületben a Sztehlo Gábor és a Friedrich Born rakpartokon (budai alsó rakpart) a Halász utca és a Döbrentei tér között.

A munkákat több ütemben végzik. Az első ütemben július 7-én, szombattól július 17-én, keddig a Halász utcai lehajtót mindkét irányban lezárják. Ebben az időszakban a rakpartok forgalmát nem korlátozza a munkavégzés, az alsó és felső rakpartok közötti áthajtáshoz az összes többi le- illetve felhajtó változatlanul üzemel. Július 18-a, szerda és július 30-a, hétfő között az alsó rakpart támfal felőli oldalán lévő gázvezeték átépítését végzik. A munkákat az egyik forgalmi sáv lezárása mellett végzik, emiatt az alsó rakpart a Halász utca és a Rákóczi híd között déli irányban egyirányúsítva lesz, és a munkaterület mellett végig sebességkorlátozásra kell számítani. Az észak - Óbuda - felé tartó forgalom ebben az időszakban a felső rakparton kerülheti el a lezárt területet. A Halász utcai lehajtó északi ágában az északi irányba tartó gépjárművek számára a lehajtást az alsó rakparton ideiglenesen létesített jelzőlámpa segíti majd. Ugyancsak július 18-a és 30-a között az alsó rakparti lehajtókat északi irányban lezárják a Neumann János utca (Rákóczi hídi északi oldala), illetve a Egry József utca (Petőfi hídi északi oldala) vonalában. Az alsó rakpartra északi irányban a Halász utcánál, vagy a Margit hídi lehajtón keresztül lehet visszatérni. A munkálatok bizonyos szakaszaiban szükségessé válhat a rakpartok teljes szélességű lezárása hétvégéken, illetve az éjszakai órákban.

LEGFRISSEBB
×

Karácsony nagycsaládosoknak  

Újbuda Önkormányzata 1995 óta minden évben meghívja a három vagy annál több gyermeket nevelő családokat, hogy szórakoztató programokkal, ajándékokkal segítse karácsonyi készülődésüket.