Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 27. kedd, Ákos, Bátor

Dunai hajózás: indul a téli menetrend

Október 8-ától, hétfőtől új menetrend lép életbe a dunai hajózásban. A D11-es, D12-es és D13-as viszonylaton a téli időszakban várható kisebb utasforgalomhoz és a hajózás sajátosságaihoz igazodó menetrendeket vezetünk be.

A téli időjárás-változásokhoz igazodó menetrendet vezetünk be október 8-ától, hétfőtől a Dunán közlekedő D11-es, D12-es és D13-as hajójáratokon.

Az új munkanapi menetrendben a D11-es hajójárat Újpest, Árpád út és a Kopaszi-gát (Rákóczi híd) között egész nap óránként közlekedik majd.

A D12-es viszonylat pedig a Rómaifürdő és a Kopaszi-gát (Rákóczi híd) között csúcsidőkben ugyancsak hatvan percenként közlekedik, így a közös, Meder utca és Kopaszi-gát közötti szakaszon munkanapokon csúcsidőkben mindkét irányban egyenletes, fél órás követést biztosítunk.

A csak hétvégén közlekedő D13-as viszonylat (Rómaifürdő–Kopaszi gát [Rákóczi híd]) esetében a követési idő nem változik, továbbra is óránként indulnak a hajójáratok. Mindezek mellett azonban a korábbi sötétedéshez igazodva korábban indulnak az utolsó hajójáratok. Az utolsó, a teljes vonalon közlekedő hajók általában 17 órakor indulnak a végállomásokról.

A 2012. július 1-jével elindított menetrend szerinti dunai hajózás hamar népszerűvé vált utasaink körében. Az elmúlt időszakban munkanapokon napi átlagban 2370, hétvégi napokon napi átlagban 3234 utast regisztráltunk. A három dunai hajójáraton hétköznap valamennyi Budapest-jeggyel és –bérlettel lehet utazni; hétvégi napokon pedig 400 forintos, helyszínen váltott menetjeggyel vehetők igénybe a hajójáratok.

A hajójáratok pontos menetrendjéről a www.bkk.hu oldalon és a megállóhelyeken található hirdetményekből tájékozódhatnak utasaink. A Budapesti Közlekedési Központ büszke arra, hogy várakozásain felüli mennyiségben választották utasaink a dunai hajójáratokat és bízunk benne, hogy törzsutasaink továbbra is így tesznek majd a téli időszakban is.