Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 10. péntek, Amália

Biciklis délután kezdőknek

A Magyar Kerékpárosklub dél-budai területi szervezete ezúttal a kezdő bicikliseken szeretne segíteni. A klub, amely mindig is a kerékpáros közlekedés népszerűsítéséért küzdött, most azokat a bringásokat vezetné be a kétkerekű közlekedés rejtelmeibe, akik eddig még nem mertek a közutakra gördülni.

A Magyar Kerékpárosklub dél-budai szervezete július 25-én, vasárnap kortól, nemtől és bringatípustól függetlenül minden érdeklődőt szeretettel vár a 14:00-kor kezdődő bebiciklizésre. A találkozó az Etele téren, a Kelenföldi pályaudvar előtt lesz, ahová a résztvevők még tolhatják a biciklit, de onnantól szigorúan két keréken zajlik a közlekedés. A programunk azoknak szól, akiknek van kerékpárjuk, de még nem mernek vele közlekedni – mondta el Szarka Péter szervező, aki szerint sokan félnek a zsúfolt nagyvárosban a nyeregbe pattanni. Akciónkkal a mindennapi kerékpározást szeretnénk segíteni, mégpedig úgy, hogy enyhítsük az évek óta húzódó autós-biciklis konfliktust. Ez azt jelenti, hogy körültekintő, és a közlekedési szabályokat betartó bringásokat szeretnénk nevelni - tette hozzá a klubtag. A Kerékpárosklub tagjai a rövid túra során megmutatják, hogyan viselkedjünk a kritikus szituációkban, miként kerékpározhatunk biztonságosan Budapesten és mit tehetünk a bringalopás ellen.

LEGFRISSEBB
×

Karácsony nagycsaládosoknak  

Újbuda Önkormányzata 1995 óta minden évben meghívja a három vagy annál több gyermeket nevelő családokat, hogy szórakoztató programokkal, ajándékokkal segítse karácsonyi készülődésüket.