Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 23. csütörtök, Emőke

Jó lehetőség az akadálymentesítési támogatás

Tízévente újra igényelhető az Akadálymentesítési Támogatás, amely januártól duplájára, azaz 300 ezer forintra emelkedett. A vissza nem térítendő állami támogatást mozgáskorlátozottak igényelhetik otthonvásárlásra, építésre vagy felújításra.

Nem csak a közlekedés könnyítésére vehető igénybe a januárban duplájára emelt támogatás, hanem a támogatások körébe tartozik a lakás komfortszintjének növelése is. Azaz a rámpa és az egyenes padlózat kialakítása mellett, például elektromos nyílászáró, távirányítós rendszer valamint központi fűtés kialakítására is igényelhető a 300 ezer forint.

A támogatás iránti kérelmet a lakóhely szerint illetékes mozgássérültek egyesületéhez kell benyújtani, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségéhez (MEOSZ) címezve. Részletes információ ide kattintva olvasható.

Oláh Koppány Andrea, Újbuda Polgármesteri Hivatalának akadálymentesítési szaktanácsadója elmondta, gyermekkorában miatta vette fel családja a támogatást, az akkor kapott 150 ezer forintból alakították át a fürdőszobát. - Örülök, hogy tíz évvel később újabb lehetőség adódott, így valószínűleg saját lakásomat is tudom akadálymentesíteni – mondta.

H.L.

LEGFRISSEBB
×

Tudatos Szülő, Tiszta Gyermek – Drogprevenció Újbudán  

„Ez hogy lehet? – hallottam önmagam segélykiáltását, amint megtudtam. Mindig azt gondoltam: „Á, az én gyerekem soha!” – néha ugyan hallottam egy s mást a drogról, ám elképzelni sem tudtam, hogy ez velünk, a mi családunkban előfordulhat. Legyintettem és éltem tovább a már megszokott – ha lehet ilyet mondani – feszültséggel, meg nem értéssel, konfliktusokkal teli családi életem. Hajtottam a munkahelyemen, dolgoztam keményen. Néha még a munkát is hazahoztam. És ha gyerek nem jól tanul? – elintéztem némi fenyegetőzéssel, mi lesz, ha megbukik, hol dolgozhat majd a jövőben. Itt tartunk. Mit tettem, mit csináltam rosszul? – kérdeztem magamtól, míg az önvád lassan körbeölelt. – Kihez forduljak, ki tud segíteni? Mit kellett volna másképp tennem? – cikáztak tovább a kérdések a fejemben, egyik a másik után. – Csak, nehogy megtudja valaki! – gondoltam és nagyon-nagyon kétségbe estem…” (Szülő)