Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 7. péntek, Ibolya

A világ más szemmel

Az autizmussal élők alkotásaiból nyílt kiállítás az egyik újbudai bevásárlóközpontban. A látogatók rajzokon, grafikákon, bőrdíszműveken és kerámiaalkotásokon keresztül nyerhetnek bepillantást a művészek világába. 

Az Autisták Országos Szövetsége az Allee Bevásárlóközponttal együttműködve művészeti alkotó pályázatot hirdetett. Az ünnepélyes eredményhirdetésre november 28-án került sor, és ezzel együtt megnyílt a pályaművekből összeállított kiállítás is. A szervezők három kategóriában várták az autizmussal élő személyek, csoportok alkotásait: képzőművészet (rajz, grafika, festmény), iparművészet (bőrdíszmű, textilmű, kerámia), és fotóművészet (fénykép, számítógépes grafika). A pályázat célja, a művészeti alkotásokon keresztül a széles közönség számára bemutatni, hogyan látják az autizmussal élők a világot. A precíz, finoman kidolgozott műveken keresztül a látogatók közelebb kerülhetnek az autista emberek zárt világához és megismerkedhetnek különleges gondolkodásmódjukkal, világlátásukkal. - Célunk, hogy a többségi társadalom számára is könnyebben érthető és elérhető legyen az autizmussal élők mindennapi élethelyzete, ezzel is segítve a közösségi integrációjukat. A most megjelent rajzok, fotók, grafikák legfontosabb ismérve, hogy elgondolkodtatják a befogadót. Itt sok olyan alkotás látható, amely komoly gondolatokat közvetít, így kijelenthetjük, hogy a művészet jelen van közöttünk. Köszönjük mindezt az élményt az alkotóknak! – mondta megnyitó beszédében Galyas André, az Allee Bevásárlóközpont centermanagere, majd átadta a szót Dénesné Spitzer Évának, az AOSz elnökének. - Minden egyes alkotás egyedi és rendkívüli, szavak nélkül mesél az autizmussal élők világáról. Fantasztikus érzés látni őket és a kiállítás révén most több ezer ember élheti át ugyanezt az élményt – mondta az elnök asszony. A kiállítás megnyitón részt vett Kulka János színművész is, aki az Esőember színpadi változata óta a szövetség tiszteletbeli nagykövete.

LEGFRISSEBB
×

Érzékenyítő sportnap az Újbudai Palánták Óvodában  
 

A Magyar Parasport Napja alkalmából érzékenyítő sportnapot tartottak az Észak-Kelenföldi Óvoda Újbudai Palánták Óvodájában február 21-én. Az intézmény pedagógusai a évente rendeznek tematikus, érzékenyítő hetet az óvodásoknak, ennek záróprogramja volt idén a sportnap.