Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 18. hétfő, Jenő

Pályázati felhívás „Futár-távirányítók” adományozására

2015augusztus0409:30
»
2015szeptember2118:00

Segítség az Újbudai látássérülteknek! "Futár-távirányítókat" adományoz Újbuda Önkormányzata a kerületben élő látássérült embereknek. A közlekedést segítő eszközöket az Önkormányzat a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületével (VGYKE) közösen, pályázati úton adja majd át 50 rászorulónak.

Pályázati felhívás

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) Újbuda Önkormányzatának támogatásával pályázatot hirdet az úgynevezett „Futár-távirányítók” pályázati úton történő adományozása céljából.

A pályázat leírása:

A pályázat keretében az Újbudán élő látássérültek térítésmentesen juthatnak hozzá egy „Futár-távirányító” néven ismertté vált készülékhez, mely az önálló közlekedésben nyújt értékes segítséget.

Ez a készülék alkalmas a megfelelően felszerelt gyalogos átkelőhelyeknél elhelyezett lámpák alkalmankénti hangosítására és a „nyomógombos” lámpák aktiválására, amennyiben a lámpa erre alkalmassá lett téve. A készülék a hangszóróval ellátott FUTÁR-kijelzőkön lévő feliratokat egyetlen gombnyomással felolvastatja, valamint az M4-es metrónál az éppen üzemelő mozgólépcsőket, hangadással segít megtalálni.

A kiosztható készülékek száma 50 db.

A pályázók köre:
XI. kerületben állandó lakcímmel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező látássérült személyek, akik rendelkeznek a látássérülést igazoló dokumentumok valamelyikével (vakok személyi járadékát megállapító határozat, vagy a folyósítását igazoló dokumentum, vagy az MVGYOSZ valamely tagszervezetében való tagságát igazoló dokumentum, vagy orvosszakértői szakvélemény)


A pályázat benyújtása:

A pályázat beadásának határideje: 2015. szeptember 21. (a postára adás napja)

A pályázatot kizárólag papíron lehet benyújtani, postai úton, a megadott adatlap kitöltésével és a mellékletek egyidejű becsatolásával a VGYKE, 1380 Budapest, Postafiók: 1075 címen.

A borítékon kérjük, hogy tüntessék fel a „FUTÁR” feliratot!


Pályázati adatlapTovábbi információkat és segítséget az alábbi elérhetőségeken kérhet:

A VGYKE kerületi munkatársai, előzetes egyeztetés után, személyesen is segítenek a pályázati adatlap kitöltésében.

Érdeklődni a lampas.ujbuda@gmail.com email-címen vagy a 0670-984-1745-ös telefonszámon lehet.


A pályázatok elbírálásának módja:

A pályázatok elbírálását a pályázat kiírói közösen végzik.

Az elbírálás során előnyben részesülnek azok, akik önállóan közlekednek, illetve tanulói, vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, vagy dolgoznak, illetve rendszeresen járnak orvosi kezelésre.

A bírálat során elutasításra kerülnek a hiányosan kitöltött pályázatok, illetve a olvashatatlan mellékleteket tartalmazó pályázatok. A pályázat hiánypótlására nincs lehetőség.


A 2015. szeptember 21-e után feladott pályázatok érdemi bírálat nélkül, elutasításra kerülnek.


Minden pályázót értesítünk a bírálat eredményéről!Budapest, 2015. augusztus 1.

Címkék: 
Fájlok: 
LEGFRISSEBB
×

Családbarát kezdeményezések  

A Családbarát Újbuda Program 2013-ban indult uniós társfinanszírozású program (45 millió forint), amelynek keretében az önkormányzat a kerületben működő civil szervezetekkel és vállalkozásokkal együttműködve azonosított, illetve jelenleg is koordinál munka és magánélet összehangolását elősegítő intézkedéseket.