Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. csütörtök, Emil, Csanád

Kerékpárút épül a Bogdánfy utcában

A főváros a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) irányításával megkezdte a kerékpársávok kialakítását a Bogdánfy utcában. Ez a bicikliút biztosítja majd Dél-Buda kapcsolatát a Móricz Zsigmond körtérrel, illetve Pest felé.

A fővárosi önkormányzat megbízásából Budapesten mintegy 16,8 km hosszú szakaszon valósulnak meg kerékpározást elősegítő beruházások 2011-ben. A fejlesztési szakasz négy meglévő kerékpárutat köt össze: a Karinthy Frigyes úti, a Hamzsabégi úti, és a Dombóvári úti kerékpárutakat valamint az Infoparkban vezetett nyomvonalat, amely szintén a Duna parti Eurovelo nyomvonalhoz kapcsolódik. A kivitelezés szeptemberben kezdődött meg, és várhatóan novemberig tart. Ezen időszak alatt forgalomkorlátozásokra, sávelterelésekre, jelzőőrös forgalomirányításra, és éjszakai-hétvégi munkavégzésre is kell számítani az említett területeken. Az Újbuda TV beszámolóját hétfőn láthatják a Mozaik című műsorunkban, majd másnap itt a weben letölthető formátumban.

LEGFRISSEBB
×

Karácsony nagycsaládosoknak  

Újbuda Önkormányzata 1995 óta minden évben meghívja a három vagy annál több gyermeket nevelő családokat, hogy szórakoztató programokkal, ajándékokkal segítse karácsonyi készülődésüket.