Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 14. vasárnap, Tibor

Villamospótlás pályakarbantartás miatt

Szeptemberben három éjszakán végeznek a szakemberek pályakarbantartási munkákat a 6-os villamos vonalán. Ezeken az éjszakákon éjfél és hajnali 4 óra között a 6-os villamosok helyett 6V jelzéssel villamospótló autóbuszok közlekednek majd a vonal teljes hosszán.

A karbantartási munkákra a 2012. szeptember 3-áról 4-ére, azaz hétfőről keddre virradó, a szeptember 10-éről 11-ére, azaz hétfőről keddre virradó, valamint a szeptember 24-éről 25-ére, azaz hétfőről keddre virradó éjszakákon kerül sor.

Az utolsó, teljes vonalon közlekedő villamosok a Móricz Zsigmond körtérről 23:02-kor, a Széll Kálmán térről 23:41-kor indulnak. A Móricz Zsigmond körtérről 23:12 és 0:12 között induló villamosok csak a Blaha Lujza térig közlekednek. Az utolsó teljes vonalon közlekedő villamos menetrend szerint 23:57-kor lesz a Blaha Lujza téren Dél-Buda felé.

Másnap az első villamos a Blaha Lujza térről 4:04-kor indul a Móricz Zsigmond körtér felé, míg a Széll Kálmán tér felé 4:15-kor (4-es villamos), illetve 4:25-kor (6-os villamos). A fenti időszakokban a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között a Combino-villamosok helyett a 6V jelzésű villamospótló autóbuszokkal lehet utazni.

A buszok a Margitsziget megállóhelyen egyik irányban sem állnak meg, így a sziget csak gyalogosan közelíthető meg. Mozgásukban korlátozott utasaink részére a pótlójárat vonalán alacsonypadlós autóbuszok is közlekednek.