Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 8. szerda, Aranka

Több mint hetvenezren használták a hajójáratokat

A Budapesti Közlekedési Központ július 1-jén indította el a Dunán három hajójáratát. A hajójáratokra júliusban 38.277, augusztusban 36.247 db vonaljegy fogyott.

A hajójáratok elindítása óta töretlen az érdeklődés a Duna budapesti szakaszán közlekedő D11-es, D12-es és D13-as járatok iránt, a hajók – különösen a délutáni órákban és hétvégéken – gyakran maximális kihasználtsággal közlekednek.

A három hajójáratot a korábbi vonaljáratok helyett indította be a Budapesti Közlekedési Központ, a meglévő hajóparkot használva, de új útvonallal, megállókkal és menetrenddel. Az európai uniós források bevonásával megújított kikötők arculata is jelzi, hogy a projekt elsődleges célja a hajózás közösségi közlekedési elemként történő elfogadtatása volt.

A hajók a BKK napi- és hetijegyeivel, illetve Budapest-bérlettel vehetők igénybe. A járatokon hétköznap összesen 7 hajó teljesít szolgálatot két viszonylaton, a D11-es (Újpest, Árpád út - Kopaszi-gát) és a D12-es (Rómaifürdő - Kopaszi-gát) járaton. Hétvégenként a Rómaifürdő és a Kopaszi-gát között közlekedő D13 járaton 5 hajó van forgalomban.

A hajójáratokra júliusban 38.277, augusztusban 36.247 db vonaljegy fogyott.