Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 25. hétfő, Orbán

Júliustól hajóval járhatunk munkába

Az új menetrend szerint közlekedő hajójáratok július 1-től közlekednek a Haller utcától az újpesti Árpád útig, illetve a Kopaszi-gáttól a Római-partig. Négyszáz forintért kutyát és kerékpárt is vihetünk magunkkal.

A fővárosi önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV kilenc kikötőt alakított ki európai uniós pénzből. A fejlesztés célja, hogy új és korszerű közösségi közlekedési alternatívát nyújtson a fővárosban élőknek és a turistáknak. A három járat közül kettő hétköznapokon egy pedig hétvégén közlekedik majd.

A munkanapokon közlekedő, úgynevezett D11-es járat hét pesti kikötő – Újpest, Árpád út, Meder u., Népfürdő u. (Árpád híd), Jászai Mari tér (Margit híd), Petőfi tér (Erzsébet híd), Boráros tér (Petőfi híd), Haller utca – mellett három helyen Budán is megáll, a Batthyány, és a Szent Gellért téren, valamint az A38 Hajónál.

A szintén munkanapokon közlekedő D12-es és a hétvégéken, illetve ünnepnapokon induló D13-as járatok a Római-part és a Kopaszi-gát között közlekednek majd. Utóbbi a munkanapitól annyiban különbözik, hogy felfűzi a régebbről meglévő óbudai-szigeti, margitszigeti és Dráva utcai kikötőket is, így segít eljutni a legfontosabb folyómenti közparkokba.

LEGFRISSEBB
×

Karácsony nagycsaládosoknak  

Újbuda Önkormányzata 1995 óta minden évben meghívja a három vagy annál több gyermeket nevelő családokat, hogy szórakoztató programokkal, ajándékokkal segítse karácsonyi készülődésüket.