Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. vasárnap, Vilmos

Állapotüzenet

A webhely jelenleg karbantartási módban üzemel.

Új játszótér a Gesztenyéskert Oviban

Versmondással, énekkel és körjátékokkal indult a szentimrevárosi Gesztenyéskert Óvoda udvarának az átadója december 4-én. Az új burkolat, és az új játszótéri játékok mellett párakaput és ivókutat is kapott az óvoda.

- Régóta szerettük volna, hogy az udvarunk felújításra kerüljön - mondta Krajcsovitsné Döry Krisztina a Gesztenyéskert Óvoda igazgatója. - Nagyon poros volt és kissé elhanyagolt. Örültünk, hogy a polgármesteri vezetés úgy döntött, hogy most a mi udvarunkat fogja felújítani. - Nemrégiben a gesztenyéskerti játszóteret adhattuk át a polgármester úrral - mondta Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár - most pedig az óvoda belső udvarának az átalakítása is megtörtént. Balesetmentesebb, kulturáltabb környezetben játszhatnak a gyermekek a jövőben. A munkálatok több, mint 13 millió forintba kerültek. Sok helyen térkőcsere és burkolatpótlás történt, valamint az udvar jelentős része új gumilap borítást kapott. A modern játszóeszközök mellé pedig egy párakaput és ivókutat is felállítottak, ami a nyári hőségben a gyerekeknek rengeteget jelent majd. - A 40-50 éves, vagy még régebben kialakított óvodáknál a játszótéri eszközök tönkrementek, az udvar kialakítása pedig nem korszerű - mondta Hoffmann Tamás polgármester. A fű lenne ugyan ideális, de a sok gyerek kitapossa és nem tudja elérni a célját. Ezért fontos, hogy ne földes legyen az udvar, hanem valamilyen szilárd burkolattal rendelkezzen. Szalagátvágással nyitotta meg a felújított udvart Simicskó István és Hoffmann Tamás kicsik számára, és mivel az átadó közel esett a Mikulás naphoz, az ünnepség végén a gyerekek csokimikulást is kaptak. Egymás vállát fogva kígyózó sorokban izgatottan várták, hogy sorra kerüljenek. A nagy piros szalaggal átkötött zsákok pedig déli gyümölcsöket rejtettek a délutáni uzsonnához.

LEGFRISSEBB
×

Pályázati kiírás „Családbarát Vállalkozás Újbuda 2017” cím elnyerésére

2017június1310:15
»
2017szeptember2018:00

Újbuda Önkormányzata pályázatot hirdet „Családbarát Vállalkozás Újbuda 2017” címmel.
A Családbarát Vállalkozás Újbuda 2017 pályázat olyan helyi vállalkozásokhoz szól, akik felismerték, hogy a rugalmas foglalkoztatási formák bevezetése, a munka-magánélet egyensúly megteremtése és a családok igényeihez való igazodás válaszokat adhat a következő évek munkaerő-piaci kihívásaira. Az önkormányzat célja a díj adományozásával, hogy ösztönözze a vállalati szféra résztvevőit abban, hogy a családbarát szemléletű vállalati működést meghonosítsák és terjesszék. Pályázzon Ön is! Nyerjen 200, 300 vagy 500 ezer forintot családbarát tevékenységének támogatásához, és váljon jogosulttá a Családbarát Vállalkozás cím viselésére!