Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 28. kedd, Gedeon, Johanna

Ősz végére megújulnak a kerület játszóterei

November 11-re, a Kerület Napjára befejeződik az Újbudán elindított, főként játszótér és park felújításokat magába foglaló beruházássorozat - mondta Hoffmann Tamás polgármester - a fejlesztések kivitelezőkkel történt terület bejáráson.

A Bikás parkkal indult a helyszíni szemle, ahol munkagépek, hatalmas sóder és föld gúlák jelezték, hogy az átépítés tempósan halad. - Az ütemterv szerint folyik a munka, a Kerület Napjára készen leszünk az első fázissal - mondta Hoffmann Tamás polgármester, hozzátéve ebben a szakaszban a közlekedő utak, a közvilágítás, a két kutyafuttató készül el, mellettük a nagyobb földmunkákat is befejezik. A kerületben számos játszótér is megújul november elejére, ráadásul szokatlanul magas színvonalon. Az őrmezei Költők Parkjában például Budapesten egyedülálló játszótér épül. Legkülönlegesebb eleme a déli, mélyebben fekvő területen elhelyezkedő, tengerpartot idéző rész, ahol a kivitelezők egy zátonyra futott óriási hajót is felépítenek. A játék kiváló lehetőséget ad majd a gyerekeknek kalózos vagy hajótöréses történetek megelevenítésére, a kisebbek pedig eközben egy favárban játszhatnak. A parkba később egy gyermekfoglalkoztató épület kialakítását is tervezi az önkormányzat. A Bükköny játszótéren igazi kuriózumként KRESZ pályán is játszhatnak, gyakorolhatnak a gyerekek, A Diószegi úti játszótér szintén tetőtől talpig megújul, sőt sportpályát kap, a Sashegyen pedig futókört alakítanak ki az ősz végére.

LEGFRISSEBB
×

Tudatos Szülő, Tiszta Gyermek – Drogprevenció Újbudán  

„Ez hogy lehet? – hallottam önmagam segélykiáltását, amint megtudtam. Mindig azt gondoltam: „Á, az én gyerekem soha!” – néha ugyan hallottam egy s mást a drogról, ám elképzelni sem tudtam, hogy ez velünk, a mi családunkban előfordulhat. Legyintettem és éltem tovább a már megszokott – ha lehet ilyet mondani – feszültséggel, meg nem értéssel, konfliktusokkal teli családi életem. Hajtottam a munkahelyemen, dolgoztam keményen. Néha még a munkát is hazahoztam. És ha gyerek nem jól tanul? – elintéztem némi fenyegetőzéssel, mi lesz, ha megbukik, hol dolgozhat majd a jövőben. Itt tartunk. Mit tettem, mit csináltam rosszul? – kérdeztem magamtól, míg az önvád lassan körbeölelt. – Kihez forduljak, ki tud segíteni? Mit kellett volna másképp tennem? – cikáztak tovább a kérdések a fejemben, egyik a másik után. – Csak, nehogy megtudja valaki! – gondoltam és nagyon-nagyon kétségbe estem…” (Szülő)