Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 17. vasárnap, Lázár, Olimpia

Ősz végére megújulnak a kerület játszóterei

November 11-re, a Kerület Napjára befejeződik az Újbudán elindított, főként játszótér és park felújításokat magába foglaló beruházássorozat - mondta Hoffmann Tamás polgármester - a fejlesztések kivitelezőkkel történt terület bejáráson.

A Bikás parkkal indult a helyszíni szemle, ahol munkagépek, hatalmas sóder és föld gúlák jelezték, hogy az átépítés tempósan halad. - Az ütemterv szerint folyik a munka, a Kerület Napjára készen leszünk az első fázissal - mondta Hoffmann Tamás polgármester, hozzátéve ebben a szakaszban a közlekedő utak, a közvilágítás, a két kutyafuttató készül el, mellettük a nagyobb földmunkákat is befejezik. A kerületben számos játszótér is megújul november elejére, ráadásul szokatlanul magas színvonalon. Az őrmezei Költők Parkjában például Budapesten egyedülálló játszótér épül. Legkülönlegesebb eleme a déli, mélyebben fekvő területen elhelyezkedő, tengerpartot idéző rész, ahol a kivitelezők egy zátonyra futott óriási hajót is felépítenek. A játék kiváló lehetőséget ad majd a gyerekeknek kalózos vagy hajótöréses történetek megelevenítésére, a kisebbek pedig eközben egy favárban játszhatnak. A parkba később egy gyermekfoglalkoztató épület kialakítását is tervezi az önkormányzat. A Bükköny játszótéren igazi kuriózumként KRESZ pályán is játszhatnak, gyakorolhatnak a gyerekek, A Diószegi úti játszótér szintén tetőtől talpig megújul, sőt sportpályát kap, a Sashegyen pedig futókört alakítanak ki az ősz végére.

LEGFRISSEBB
×

Civilek az Esélyek utcáján  

Megtelt a B32 Galéria és Kultúrtér díszterme az Esélyek utcája program összejövetelén. A szeptember végi eseményen is megfogalmazódott a korábban már kitűzött cél, miszerint civilek, gazdasági szereplők és az önkormányzat együttműködésében bővüljön az Esélyek utcája, és váljon mielőbb sugárúttá.