Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. vasárnap, Vilmos

Állapotüzenet

A webhely jelenleg karbantartási módban üzemel.

Ősz végére megújulnak a kerület játszóterei

November 11-re, a Kerület Napjára befejeződik az Újbudán elindított, főként játszótér és park felújításokat magába foglaló beruházássorozat - mondta Hoffmann Tamás polgármester - a fejlesztések kivitelezőkkel történt terület bejáráson.

A Bikás parkkal indult a helyszíni szemle, ahol munkagépek, hatalmas sóder és föld gúlák jelezték, hogy az átépítés tempósan halad. - Az ütemterv szerint folyik a munka, a Kerület Napjára készen leszünk az első fázissal - mondta Hoffmann Tamás polgármester, hozzátéve ebben a szakaszban a közlekedő utak, a közvilágítás, a két kutyafuttató készül el, mellettük a nagyobb földmunkákat is befejezik. A kerületben számos játszótér is megújul november elejére, ráadásul szokatlanul magas színvonalon. Az őrmezei Költők Parkjában például Budapesten egyedülálló játszótér épül. Legkülönlegesebb eleme a déli, mélyebben fekvő területen elhelyezkedő, tengerpartot idéző rész, ahol a kivitelezők egy zátonyra futott óriási hajót is felépítenek. A játék kiváló lehetőséget ad majd a gyerekeknek kalózos vagy hajótöréses történetek megelevenítésére, a kisebbek pedig eközben egy favárban játszhatnak. A parkba később egy gyermekfoglalkoztató épület kialakítását is tervezi az önkormányzat. A Bükköny játszótéren igazi kuriózumként KRESZ pályán is játszhatnak, gyakorolhatnak a gyerekek, A Diószegi úti játszótér szintén tetőtől talpig megújul, sőt sportpályát kap, a Sashegyen pedig futókört alakítanak ki az ősz végére.

LEGFRISSEBB
×

Pályázati kiírás „Családbarát Vállalkozás Újbuda 2017” cím elnyerésére

2017június1310:15
»
2017szeptember2018:00

Újbuda Önkormányzata pályázatot hirdet „Családbarát Vállalkozás Újbuda 2017” címmel.
A Családbarát Vállalkozás Újbuda 2017 pályázat olyan helyi vállalkozásokhoz szól, akik felismerték, hogy a rugalmas foglalkoztatási formák bevezetése, a munka-magánélet egyensúly megteremtése és a családok igényeihez való igazodás válaszokat adhat a következő évek munkaerő-piaci kihívásaira. Az önkormányzat célja a díj adományozásával, hogy ösztönözze a vállalati szféra résztvevőit abban, hogy a családbarát szemléletű vállalati működést meghonosítsák és terjesszék. Pályázzon Ön is! Nyerjen 200, 300 vagy 500 ezer forintot családbarát tevékenységének támogatásához, és váljon jogosulttá a Családbarát Vállalkozás cím viselésére!