Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 28. kedd, Gedeon, Johanna

KRESZ pálya nyílt az albertfalvai játszótéren

Teljes egészében megújult és KRESZ parkkal bővült a Bükköny utcai játszótér. Az önkormányzat komplex közterület és játszótér megújítási programjának részeként megvalósult beruházás során az albertfalvai lakótelep parkolójának egy ritkán használt részét leválasztották, így a játszótér mérete majd kétszeresére nőtt.

Az ünnepélyes megnyitó közönségét a Bükköny utcai óvoda nagycsoportosai adták, akik nyomban birtokba vették a vadiúj játékokat és egyben letesztelték, valóban biztonságosak-e az eszközök. A Bükköny utcai létesítmény központi fekvésű játszótér, ahová rengeteg környékbeli család jár, ezért is döntött az önkormányzat a felújítás és a bővítés mellett. A területre új játszó eszközöket telepítettek, de a régieket is felújították, a mászókák, hinták alá puha faháncs-tőzeg réteget hordtak fel. De a játszótér legnagyobb újdonsága a valós közlekedési helyzeteket hűen modellező KRESZ pálya, amely már az átadáskor a gyerekek kedvencévé vált. - A KRESZ pályán játékos formában sajátíthatják el a kicsik a közlekedés alapszabályait, ami azért is különösen hasznos, mert ezáltal később ösztönszerű képességüké válik a balesetmentes közlekedés – jegyezte meg Hoffmann Tamás polgármester, miután átvágta a szalagot. Az átadási ünnepséget egy oktató órával is egybekötötték, melynek alkalmával egy hivatásos rendőr ismertette meg a gyerekeket többek között az elsőbbségadás, a stop tábla és a körforgalom szabályaival. A rendezvényre kilátogató Szabolcs Attila, Budafok-Tétény polgármestere azt erősítette meg, a játszótér egy lakótelep életében kiemelt szereppel bír, hiszen az apróságoknak a városban sokkal szűkösebbek a lehetőségeik, mint kertvárosi társaiknak. - Fontos cél, hogy minél hamarabb ismerkedjenek meg a KRESZ szabályaival, mert amikor a szülők már nem kísérik el őket az iskolába, nagyon oda kell figyelniük az autós közlekedésre - tette hozzá. A kicsik nagy örömére a kerületi kapitányság egy rendőrautót is elküldött a rendezvényre, így az ovisok kívülről-belülről szemügyre vehették a járművet, kipróbálhatták a szirénát és dudát is.

LEGFRISSEBB
×

Tudatos Szülő, Tiszta Gyermek – Drogprevenció Újbudán  

„Ez hogy lehet? – hallottam önmagam segélykiáltását, amint megtudtam. Mindig azt gondoltam: „Á, az én gyerekem soha!” – néha ugyan hallottam egy s mást a drogról, ám elképzelni sem tudtam, hogy ez velünk, a mi családunkban előfordulhat. Legyintettem és éltem tovább a már megszokott – ha lehet ilyet mondani – feszültséggel, meg nem értéssel, konfliktusokkal teli családi életem. Hajtottam a munkahelyemen, dolgoztam keményen. Néha még a munkát is hazahoztam. És ha gyerek nem jól tanul? – elintéztem némi fenyegetőzéssel, mi lesz, ha megbukik, hol dolgozhat majd a jövőben. Itt tartunk. Mit tettem, mit csináltam rosszul? – kérdeztem magamtól, míg az önvád lassan körbeölelt. – Kihez forduljak, ki tud segíteni? Mit kellett volna másképp tennem? – cikáztak tovább a kérdések a fejemben, egyik a másik után. – Csak, nehogy megtudja valaki! – gondoltam és nagyon-nagyon kétségbe estem…” (Szülő)