Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. szerda, Lukács

Kanizsai utcai („Repülős”) játszótér

1116 Budapest, Fehérvári út 37-41. (Lágymányos)

Egyedi játszótér, ahol szinte csak fából vannak a játékok. 

A metróépítkezés befejezésével épült, 2011 végén kapta meg végleges formáját. A játszótér több korosztály számára készült: az 1-3 és a 4-12 évesek számára térben elkülönülve kaptak helyet a játszóeszközök. 

A 2500 m2-es játszótéren a mászásé a főszerep (a legkülönbözőbb köteles és csúszdás famászókák egy hatalmas homokozóban vannak). A játszótér nevezetessége egy hatalmas repülőgép, melyet szeretnek a gyerekek, mert kívül-belül megmászható. Ezen kívül 2 bébihinta és 2 laphinta van.

A legkisebbek számára egy külön sarok van kialakítva - egy hajót formázó csúszó-mászókával, rugós játékokkal és sok homokkal  (a nyári hónapokban póznákra erősített ponyvákkal árnyékolják), mert csak a játszótér közepén van egyetlen terebélyes fa, melyet pad vesz körbe. 

Szépen karbantartott, rendszeresen takarított. Tömegközlekedéssel jól megközelíthető

LEGFRISSEBB
×

A családbarát kormányzás a gyermekvállalási kedvet erősíti  

A családbarát kormányzás egyik fő feladata, hogy erősítse a gyermekvállalási kedvet, ezért vezette be a kormány a családi adókedvezményt. Az otthonteremtési támogatásra pedig még nagyobb hangsúlyt kell fektetni, hogy a családok méltó körülmények között élhessék mindennapjaikat - mondja Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője, honvédelmi miniszter. Az előbbieken túl Újbuda fejlődéséról, fejlesztési lehetségeiről, a sportról és kormányzati munkájáról is beszélt lapunknak a politikus.