Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 28. kedd, Gedeon, Johanna

Esélyegyenlőségi nap az Albertfalvi Közösségi Házban

A mozgás a testet és a szellemet is fejleszti.

A Down Alapítvány és a Montágh Imre iskola tanulói voltak az Albertfalvi Közösségi Ház vendégei péntek délután. A különféle módokon sérült és fogyatékos gyerekek munkáiból nyílt kiállítást értékelve Szesztay András azt hangsúlyozta, a művészet segít legyőzni a test korlátait, és aki képes kifejezni zenével, tánccal, vagy rajzzal önmagát azt semmiképp sem szabad alábecsülni, mert ez azt jelenti, érti és értékeli a körülötte lévő világot.

Kerekes József a Montágh Imre iskola mozgásfejlesztő pedagógusa arra hívta fel a szülők figyelmét, hogy a tudomány mai állása szerint a mozgásfejlődés a szellemi fejlődés motorja, fontos, hogy a fogyatékos gyerek hasonló gondokkal küzdő társak között nőjön fel, és mindenképpen szakértő pedagógusok irányíthassák, mivel így sok kudarctól és hátrányos megkülönböztetéstől lehet megkímélni.

K.A. - Újbuda TV (2007. 10. 16.)

LEGFRISSEBB
×

Tudatos Szülő, Tiszta Gyermek – Drogprevenció Újbudán  

„Ez hogy lehet? – hallottam önmagam segélykiáltását, amint megtudtam. Mindig azt gondoltam: „Á, az én gyerekem soha!” – néha ugyan hallottam egy s mást a drogról, ám elképzelni sem tudtam, hogy ez velünk, a mi családunkban előfordulhat. Legyintettem és éltem tovább a már megszokott – ha lehet ilyet mondani – feszültséggel, meg nem értéssel, konfliktusokkal teli családi életem. Hajtottam a munkahelyemen, dolgoztam keményen. Néha még a munkát is hazahoztam. És ha gyerek nem jól tanul? – elintéztem némi fenyegetőzéssel, mi lesz, ha megbukik, hol dolgozhat majd a jövőben. Itt tartunk. Mit tettem, mit csináltam rosszul? – kérdeztem magamtól, míg az önvád lassan körbeölelt. – Kihez forduljak, ki tud segíteni? Mit kellett volna másképp tennem? – cikáztak tovább a kérdések a fejemben, egyik a másik után. – Csak, nehogy megtudja valaki! – gondoltam és nagyon-nagyon kétségbe estem…” (Szülő)