Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 23. csütörtök, Emőke

2016. január 16-ától új menetrendek, megújuló busz- és villamoshálózat Újbudán!

Összegyűjtöttük azokat az aktuális menetrend és járatváltozásokat, melyek Újbuda idős, mozgásában korlátozott vagy kisgyermekkel, babakocsival közlekedő lakosainak akadálymentes közlekedését érintheti, segítheti.

AKADÁLYMENTES TÖMEGKÖZLEKEDÉS: 2016. január 16-ától új menetrendek, megújuló busz- és villamoshálózat Újbudán!

A 17-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Margit híd, budai hídfőtől a Széll Kálmán téren, az Alkotás utcán és a Fehérvári úton át a Savoya Parkig közlekedik. A vonalon a sokak által várt, új, akadálymentes CAF villamosok hétköznap napközben 25-30 percenként váltják a hagyományos, lépcsős szerelvényeket, hétvégén pedig minden második járat alacsonypadlós, azaz akadálymentes.

Várhatóan március közepétől a 19-es villamos a jelenlegi dél-budai végállomásától meghosszabbított útvonalon a Batthyány téren át a Bem rakpart–Frankel Leó út–Bécsi úton keresztül a Bécsi út/Vörösvári út végállomásig közlekedik, hétköznap csúcsidőszakban a korábbi menetrendhez képest sűrűbben. A hagyományos lépcsős szerelvények mellett új, akadálymentes CAF villamosok is közlekednek majd.

A 86-os buszjárat megszűnt, helyette 2016. január 16-ától a 19-es villamossal és a 109-es autóbusszal lehet utazni. A 109-es buszjárat a Szent Gellért tértől Óbuda, Bogdáni útig közlekedik, óránkénti egy kivétellel minden járat akadálymentes. (Március közepétől, végleges menetrendje szerint a 109-es busz Óbuda, Bogdáni út és a Batthyány tér M+H között viszi majd az utasokat.)

További részletes menetrend információkért kérjük, keresse fel a www.bkk.hu oldalt!

Forrás: BKK

LEGFRISSEBB
×

Tudatos Szülő, Tiszta Gyermek – Drogprevenció Újbudán  

„Ez hogy lehet? – hallottam önmagam segélykiáltását, amint megtudtam. Mindig azt gondoltam: „Á, az én gyerekem soha!” – néha ugyan hallottam egy s mást a drogról, ám elképzelni sem tudtam, hogy ez velünk, a mi családunkban előfordulhat. Legyintettem és éltem tovább a már megszokott – ha lehet ilyet mondani – feszültséggel, meg nem értéssel, konfliktusokkal teli családi életem. Hajtottam a munkahelyemen, dolgoztam keményen. Néha még a munkát is hazahoztam. És ha gyerek nem jól tanul? – elintéztem némi fenyegetőzéssel, mi lesz, ha megbukik, hol dolgozhat majd a jövőben. Itt tartunk. Mit tettem, mit csináltam rosszul? – kérdeztem magamtól, míg az önvád lassan körbeölelt. – Kihez forduljak, ki tud segíteni? Mit kellett volna másképp tennem? – cikáztak tovább a kérdések a fejemben, egyik a másik után. – Csak, nehogy megtudja valaki! – gondoltam és nagyon-nagyon kétségbe estem…” (Szülő)