Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 29. csütörtök, Péter, Pál

2016. január 16-ától új menetrendek, megújuló busz- és villamoshálózat Újbudán!

Összegyűjtöttük azokat az aktuális menetrend és járatváltozásokat, melyek Újbuda idős, mozgásában korlátozott vagy kisgyermekkel, babakocsival közlekedő lakosainak akadálymentes közlekedését érintheti, segítheti.

AKADÁLYMENTES TÖMEGKÖZLEKEDÉS: 2016. január 16-ától új menetrendek, megújuló busz- és villamoshálózat Újbudán!

A 17-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Margit híd, budai hídfőtől a Széll Kálmán téren, az Alkotás utcán és a Fehérvári úton át a Savoya Parkig közlekedik. A vonalon a sokak által várt, új, akadálymentes CAF villamosok hétköznap napközben 25-30 percenként váltják a hagyományos, lépcsős szerelvényeket, hétvégén pedig minden második járat alacsonypadlós, azaz akadálymentes.

Várhatóan március közepétől a 19-es villamos a jelenlegi dél-budai végállomásától meghosszabbított útvonalon a Batthyány téren át a Bem rakpart–Frankel Leó út–Bécsi úton keresztül a Bécsi út/Vörösvári út végállomásig közlekedik, hétköznap csúcsidőszakban a korábbi menetrendhez képest sűrűbben. A hagyományos lépcsős szerelvények mellett új, akadálymentes CAF villamosok is közlekednek majd.

A 86-os buszjárat megszűnt, helyette 2016. január 16-ától a 19-es villamossal és a 109-es autóbusszal lehet utazni. A 109-es buszjárat a Szent Gellért tértől Óbuda, Bogdáni útig közlekedik, óránkénti egy kivétellel minden járat akadálymentes. (Március közepétől, végleges menetrendje szerint a 109-es busz Óbuda, Bogdáni út és a Batthyány tér M+H között viszi majd az utasokat.)

További részletes menetrend információkért kérjük, keresse fel a www.bkk.hu oldalt!

Forrás: BKK

LEGFRISSEBB
×

Pályázati kiírás „Családbarát Vállalkozás Újbuda 2017” cím elnyerésére

2017június1310:15
»
2017szeptember2018:00

Újbuda Önkormányzata pályázatot hirdet „Családbarát Vállalkozás Újbuda 2017” címmel.
A Családbarát Vállalkozás Újbuda 2017 pályázat olyan helyi vállalkozásokhoz szól, akik felismerték, hogy a rugalmas foglalkoztatási formák bevezetése, a munka-magánélet egyensúly megteremtése és a családok igényeihez való igazodás válaszokat adhat a következő évek munkaerő-piaci kihívásaira. Az önkormányzat célja a díj adományozásával, hogy ösztönözze a vállalati szféra résztvevőit abban, hogy a családbarát szemléletű vállalati működést meghonosítsák és terjesszék. Pályázzon Ön is! Nyerjen 200, 300 vagy 500 ezer forintot családbarát tevékenységének támogatásához, és váljon jogosulttá a Családbarát Vállalkozás cím viselésére!