Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 28. kedd, Gedeon, Johanna

Újabb akadálymentes midibusz áll forgalomba Budapesten

2013. július 15-től, hétfőtől hétköznapokon az Infoparkban közlekedő 203-as, hétvégén pedig a Gellérthegyen járó 27-es busz vonalán áll forgalomba egy újabb, alacsonypadlós, akadálymentes midibusz Budapesten. 

A MAN A76 típusú midibuszt a Kontakt-Busz Kft. üzemelteti, a szolgáltatót a Budapesti Közlekedési Központ az új autóbusz-üzemeltetési modell keretében, versenyeztetéssel választotta ki. A változás nyomán mostantól a 16-os járaton, a Budai Várba is tudunk alacsonypadlós szolgáltatást biztosítani.

Az MAN midibusz kiváltja az eddig a 203-as és hétvégén a 27-es vonalakon közlekedő S91-es típusú, alacsonypadlós midibuszt, mely így a Budai Váron át közlekedő 16-os vonalon, a Deák Ferenc tér M és a Széll Kálmán tér M között jár majd. Ezzel Budai Várban közlekedő 16-os buszcsaládon is megjelenik a menetrend szerinti az alacsonypadlós szolgáltatás, melyet a most indult midibusz-tender eredményét követően tudunk majd teljessé tenni és bővíteni. A 16-os busz menetrendjében külön feltüntetjük az alacsonypadlós indulásokat.

A Budapesti Közlekedési Központ folyamatosan dolgozik a huszonéves, magaspadlós járműveknél korszerűbb, akadálymentes autóbuszok forgalomba állításán, a városvezetés elvárásai szerint. A BKK létrejötte óta több mint 130 alacsonypadlós, korszerű, de használt autóbusz és trolibusz, illetve 150 darab vadonatúj alacsonypadlós Mercedes-busz állt forgalomba Budapesten. Most ismét egy kis, de az érintett vonalon utazók számára érezhető lépést tettünk a budapesti buszflotta megújítása érdekében. Bízunk benne, hogy ügyfeleink elégedettek lesznek az újabb alacsonypadlós járművel a budapesti közösségi közlekedési flottában.

Budapesti Közlekedési Központ (2013. 07. 15.)

LEGFRISSEBB
×

Tudatos Szülő, Tiszta Gyermek – Drogprevenció Újbudán  

„Ez hogy lehet? – hallottam önmagam segélykiáltását, amint megtudtam. Mindig azt gondoltam: „Á, az én gyerekem soha!” – néha ugyan hallottam egy s mást a drogról, ám elképzelni sem tudtam, hogy ez velünk, a mi családunkban előfordulhat. Legyintettem és éltem tovább a már megszokott – ha lehet ilyet mondani – feszültséggel, meg nem értéssel, konfliktusokkal teli családi életem. Hajtottam a munkahelyemen, dolgoztam keményen. Néha még a munkát is hazahoztam. És ha gyerek nem jól tanul? – elintéztem némi fenyegetőzéssel, mi lesz, ha megbukik, hol dolgozhat majd a jövőben. Itt tartunk. Mit tettem, mit csináltam rosszul? – kérdeztem magamtól, míg az önvád lassan körbeölelt. – Kihez forduljak, ki tud segíteni? Mit kellett volna másképp tennem? – cikáztak tovább a kérdések a fejemben, egyik a másik után. – Csak, nehogy megtudja valaki! – gondoltam és nagyon-nagyon kétségbe estem…” (Szülő)