Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. vasárnap, Vilmos

Állapotüzenet

A webhely jelenleg karbantartási módban üzemel.

Újabb akadálymentes midibusz áll forgalomba Budapesten

2013. július 15-től, hétfőtől hétköznapokon az Infoparkban közlekedő 203-as, hétvégén pedig a Gellérthegyen járó 27-es busz vonalán áll forgalomba egy újabb, alacsonypadlós, akadálymentes midibusz Budapesten. 

A MAN A76 típusú midibuszt a Kontakt-Busz Kft. üzemelteti, a szolgáltatót a Budapesti Közlekedési Központ az új autóbusz-üzemeltetési modell keretében, versenyeztetéssel választotta ki. A változás nyomán mostantól a 16-os járaton, a Budai Várba is tudunk alacsonypadlós szolgáltatást biztosítani.

Az MAN midibusz kiváltja az eddig a 203-as és hétvégén a 27-es vonalakon közlekedő S91-es típusú, alacsonypadlós midibuszt, mely így a Budai Váron át közlekedő 16-os vonalon, a Deák Ferenc tér M és a Széll Kálmán tér M között jár majd. Ezzel Budai Várban közlekedő 16-os buszcsaládon is megjelenik a menetrend szerinti az alacsonypadlós szolgáltatás, melyet a most indult midibusz-tender eredményét követően tudunk majd teljessé tenni és bővíteni. A 16-os busz menetrendjében külön feltüntetjük az alacsonypadlós indulásokat.

A Budapesti Közlekedési Központ folyamatosan dolgozik a huszonéves, magaspadlós járműveknél korszerűbb, akadálymentes autóbuszok forgalomba állításán, a városvezetés elvárásai szerint. A BKK létrejötte óta több mint 130 alacsonypadlós, korszerű, de használt autóbusz és trolibusz, illetve 150 darab vadonatúj alacsonypadlós Mercedes-busz állt forgalomba Budapesten. Most ismét egy kis, de az érintett vonalon utazók számára érezhető lépést tettünk a budapesti buszflotta megújítása érdekében. Bízunk benne, hogy ügyfeleink elégedettek lesznek az újabb alacsonypadlós járművel a budapesti közösségi közlekedési flottában.

Budapesti Közlekedési Központ (2013. 07. 15.)

LEGFRISSEBB
×

Pályázati kiírás „Családbarát Vállalkozás Újbuda 2017” cím elnyerésére

2017június1310:15
»
2017szeptember2018:00

Újbuda Önkormányzata pályázatot hirdet „Családbarát Vállalkozás Újbuda 2017” címmel.
A Családbarát Vállalkozás Újbuda 2017 pályázat olyan helyi vállalkozásokhoz szól, akik felismerték, hogy a rugalmas foglalkoztatási formák bevezetése, a munka-magánélet egyensúly megteremtése és a családok igényeihez való igazodás válaszokat adhat a következő évek munkaerő-piaci kihívásaira. Az önkormányzat célja a díj adományozásával, hogy ösztönözze a vállalati szféra résztvevőit abban, hogy a családbarát szemléletű vállalati működést meghonosítsák és terjesszék. Pályázzon Ön is! Nyerjen 200, 300 vagy 500 ezer forintot családbarát tevékenységének támogatásához, és váljon jogosulttá a Családbarát Vállalkozás cím viselésére!