Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 28. kedd, Gedeon, Johanna

Tömegközlekedési változás március 15-én

A korábban meghirdetett közúti zárások és a hozzájuk kapcsolódó tömegközlekedési változások döntő többsége elmarad. Az aktuális és pontos közlekedési helyzetről a BKK Facebook oldalán lehet folyamatosan informálódni március 15-én, de az Újbudát érintő lényegi változásokat az alábbiakban olvashatják.

41-es jelzésű villamos

Az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8-as, a 16-os, a 16A, a 86-os, a 105-ös, a 109-es, a 112-es, a 173-as, a 173E, a 178-as autóbuszok közlekedésében forgalomkorlátozások tervezetten nem várhatók, azok a normál ünnepnapi menetrend szerint közlekednek.

A villamosok napközben az eredeti forgalmi rend szerint közlekednek. Amennyiben a Kálvin térre tervezett rendezvény megrendezésre kerül, akkor a szerelvények várhatóan 15 órától 19 óráig a dél-budai végállomásaiktól a Szent Gellért térig eredeti útvonalukon, majd innen a 19-es és a 41-es villamosok útvonalán a Batthyány tér M+H végállomásra közlekednek.

A kiskörutat a Szent Gellért térről a 7-es és a 173-as autóbuszokkal, a Batthyány térről pedig az M2-es metróval érhetik el utasaink.

LEGFRISSEBB
×

Tudatos Szülő, Tiszta Gyermek – Drogprevenció Újbudán  

„Ez hogy lehet? – hallottam önmagam segélykiáltását, amint megtudtam. Mindig azt gondoltam: „Á, az én gyerekem soha!” – néha ugyan hallottam egy s mást a drogról, ám elképzelni sem tudtam, hogy ez velünk, a mi családunkban előfordulhat. Legyintettem és éltem tovább a már megszokott – ha lehet ilyet mondani – feszültséggel, meg nem értéssel, konfliktusokkal teli családi életem. Hajtottam a munkahelyemen, dolgoztam keményen. Néha még a munkát is hazahoztam. És ha gyerek nem jól tanul? – elintéztem némi fenyegetőzéssel, mi lesz, ha megbukik, hol dolgozhat majd a jövőben. Itt tartunk. Mit tettem, mit csináltam rosszul? – kérdeztem magamtól, míg az önvád lassan körbeölelt. – Kihez forduljak, ki tud segíteni? Mit kellett volna másképp tennem? – cikáztak tovább a kérdések a fejemben, egyik a másik után. – Csak, nehogy megtudja valaki! – gondoltam és nagyon-nagyon kétségbe estem…” (Szülő)