Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 28. kedd, Gedeon, Johanna

Életbe léptek a járat változások a BKV-nél

A BKV menetrend változásainak első szakasza augusztus 20-án lépett életbe, melynek eredményeként egész Budapesten megváltoztak a járatok számozásai, egyesekét pedig útvonalában módosították. A közlekedési vállalat minden lehetséges eszközzel igyekszik segíteni a lakosság tájékoztatását.

Mihálszky Gábor, a BKV Zrt. vezérigazgató-helyettese a Polgármesteri Hivatalban tartott sajtótájékoztató keretében számolt be a közlekedési vállalat menetrendjének jelentős változásairól. A változások első üteme augusztus 20-tól, a második szeptember 6-tól lép életbe, melynek keretében minden járat számozása valamelyest módosul.

A piros 7-es például csak annyiban változik, hogy nem színnel jelzik gyors jellegét, hanem E, azaz Expressz jelzéssel látják el. A legtöbb járatszám pedig csak egy viszonyszámmal bővül, például 50-es buszból 150-es lesz. Az egyes járatok útvonalmódosítására azért volt szükség - teszi hozzá Mihálszky Gábor - mert a 80-as évek óta Budapest képe jelentősen átstruktúrálódott. Ahol egykor ipartelep volt, most lakóparkok nőttek ki a földből, így ezeket a területeket is be kell kapcsolni a közlekedési véráramba.

A vezérigazgató-helyettes kijelentette, a mostanihoz fogható menetrend és útvonal változás még nem történt a BKV történetében. Az indok érthető, ha megvizsgáljuk a statisztikákat. 1990-ben a budapesti lakosság 85%-a használta a tömegközlekedést, ma ez az arány 55%-ban maximalizálódik. Az autóforgalom megnövekedése pedig túlterheli a főváros közúthálózatát. Ezért is fontos, hogy kövessük a változásokat és alternatívát nyújtsunk a lakók számára - tette hozzá.

Az átszámozások legfőbb oka - folytatta Mihálszky - hogy a Volánbusz és BKV járatok között egységes számozási rendszer alakuljon ki. Így nem fordulhat elő, hogy ugyanaz legyen a száma villamosnak, busznak, vagy volánbusznak. A sajtótájékoztatót vezető Lakos Imre alpolgármester is azt hangsúlyozta, a számos változás ellenére csak ésszerű módosítások születtek, melyek az átláthatóságot fogják növelni. A BKV képviselője hozzátette, a bevezetés első napjaiban 316 dolgozót külédenek ki a megállókba, hogy tájékoztassák az utasokat és segítsék a közlekedésüket.

T. D. - ÚjbudaTV (2008. 08. 21.)

 

Kapcsolódó linkek:

Részletes információk: www.bkv.hu

 

LEGFRISSEBB
×

Tudatos Szülő, Tiszta Gyermek – Drogprevenció Újbudán  

„Ez hogy lehet? – hallottam önmagam segélykiáltását, amint megtudtam. Mindig azt gondoltam: „Á, az én gyerekem soha!” – néha ugyan hallottam egy s mást a drogról, ám elképzelni sem tudtam, hogy ez velünk, a mi családunkban előfordulhat. Legyintettem és éltem tovább a már megszokott – ha lehet ilyet mondani – feszültséggel, meg nem értéssel, konfliktusokkal teli családi életem. Hajtottam a munkahelyemen, dolgoztam keményen. Néha még a munkát is hazahoztam. És ha gyerek nem jól tanul? – elintéztem némi fenyegetőzéssel, mi lesz, ha megbukik, hol dolgozhat majd a jövőben. Itt tartunk. Mit tettem, mit csináltam rosszul? – kérdeztem magamtól, míg az önvád lassan körbeölelt. – Kihez forduljak, ki tud segíteni? Mit kellett volna másképp tennem? – cikáztak tovább a kérdések a fejemben, egyik a másik után. – Csak, nehogy megtudja valaki! – gondoltam és nagyon-nagyon kétségbe estem…” (Szülő)