Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 28. péntek, Valéria

MászóJátszó, ahol a mászás több mint játék

A falmászás egyre ismertebb és divatosabb elfoglaltság a fiatalok körében. Olyannyira, hogy 2020-ban, Tokióban már olimpiai versenyszám lesz ez a dinamikusan fejlődő sportág.

Az egész életen át végezető falmászás egyedisége, hogy egyszerre hat a fizikai és a szellemi területekre, azaz a függőleges dimenzió minden esetben kihívást jelent, a mászás pedig része mozgásfejlődésnek. Hatására kutatók, orvosok, pedagógusok is felfigyeltek, ezért külföldön már több évtizede sikerrel alkalmazzák műtétek utáni rehabilitációban, gyógytorna részeként, habilitációnál illetve fejlesztéseknél. Az Andor utcai MászóJátszóban egyedülállóan kapcsolódnak össze a falmászás fejlesztő-, terápiás- és élményt szerző hatásai. A mászáshoz használt boulder fal kis magasságú, kötélbiztosítást nem igényel, ezért egyszerű és biztonságos.

A MászóJátszó meghatározó eleme a játék, mely a gyermeki tevékenységrendszerek, így a mozgásfejlődés szempontjából is kulcsfontosságú. A képességfejlesztő falmászás egyszerre kínál izgalmas megoldást olyan sokrétű mozgásfejlesztés formájában, mely a speciális feladatsorok által egyszerre hat kognitív, szenzoros és nagymozgásos területekre.

A mászóhely nyitott valamennyi korosztály előtt, egy éves kortól játszóházi formában, három éves kortól csoportos foglakozáson, szülinapok, rendezvények keretében használható.

Újbuda

LEGFRISSEBB
×

Esélyt teremtünk  

Újbuda Önkormányzata évek óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az esélyegyenlőség elve alapján a hátrányban élő, nehézséggel küzdő lakosai életminőségét javítani tudja, civil és vállalati partnereivel közösen. Kerületünkben újabb és újabb programok hívják fel a figyelmet az esélyegyenlőség kialakításának fontosságára. Molnár László alpolgármestert arról kérdeztük, miért fontos a fogyatékos emberek integrációja, és milyen projektekkel segítik őket?