Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 28. kedd, Gedeon, Johanna

MászóJátszó, ahol a mászás több mint játék

A falmászás egyre ismertebb és divatosabb elfoglaltság a fiatalok körében. Olyannyira, hogy 2020-ban, Tokióban már olimpiai versenyszám lesz ez a dinamikusan fejlődő sportág.

Az egész életen át végezető falmászás egyedisége, hogy egyszerre hat a fizikai és a szellemi területekre, azaz a függőleges dimenzió minden esetben kihívást jelent, a mászás pedig része mozgásfejlődésnek. Hatására kutatók, orvosok, pedagógusok is felfigyeltek, ezért külföldön már több évtizede sikerrel alkalmazzák műtétek utáni rehabilitációban, gyógytorna részeként, habilitációnál illetve fejlesztéseknél. Az Andor utcai MászóJátszóban egyedülállóan kapcsolódnak össze a falmászás fejlesztő-, terápiás- és élményt szerző hatásai. A mászáshoz használt boulder fal kis magasságú, kötélbiztosítást nem igényel, ezért egyszerű és biztonságos.

A MászóJátszó meghatározó eleme a játék, mely a gyermeki tevékenységrendszerek, így a mozgásfejlődés szempontjából is kulcsfontosságú. A képességfejlesztő falmászás egyszerre kínál izgalmas megoldást olyan sokrétű mozgásfejlesztés formájában, mely a speciális feladatsorok által egyszerre hat kognitív, szenzoros és nagymozgásos területekre.

A mászóhely nyitott valamennyi korosztály előtt, egy éves kortól játszóházi formában, három éves kortól csoportos foglakozáson, szülinapok, rendezvények keretében használható.

Újbuda

LEGFRISSEBB
×

Tudatos Szülő, Tiszta Gyermek – Drogprevenció Újbudán  

„Ez hogy lehet? – hallottam önmagam segélykiáltását, amint megtudtam. Mindig azt gondoltam: „Á, az én gyerekem soha!” – néha ugyan hallottam egy s mást a drogról, ám elképzelni sem tudtam, hogy ez velünk, a mi családunkban előfordulhat. Legyintettem és éltem tovább a már megszokott – ha lehet ilyet mondani – feszültséggel, meg nem értéssel, konfliktusokkal teli családi életem. Hajtottam a munkahelyemen, dolgoztam keményen. Néha még a munkát is hazahoztam. És ha gyerek nem jól tanul? – elintéztem némi fenyegetőzéssel, mi lesz, ha megbukik, hol dolgozhat majd a jövőben. Itt tartunk. Mit tettem, mit csináltam rosszul? – kérdeztem magamtól, míg az önvád lassan körbeölelt. – Kihez forduljak, ki tud segíteni? Mit kellett volna másképp tennem? – cikáztak tovább a kérdések a fejemben, egyik a másik után. – Csak, nehogy megtudja valaki! – gondoltam és nagyon-nagyon kétségbe estem…” (Szülő)