Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 23. csütörtök, Emőke

Kozmetikumokkal bővült a Babaköszöntő csomag

Együttműködési megállapodást írt alá a Caola Zrt., valamint Újbuda Önkormányzata. A nagy múltú cég idén nyártól babakozmetikumokkal támogatja a kerületet, amely a Babaköszöntő csomagok tartalmát bővíti majd. A megállapodást Hoffmann Tamás polgármester, valamint Benkő László, a Caola vezérigazgatója írták alá.

Tavaly adták át az első Újbudai Babaköszöntő csomagot a kerületi anyukáknak, idén augusztusban pedig már az ezredik kisbaba szüleinek okozhat örömet az önkormányzati ajándék. A visszajelzések alapján a mamák nagyon szívesen fogadták a kezdeményezést, hiszen a 15 ezer forint értékű csomag olyan praktikus darabokat tartalmaz, amelyeket a mindennapokban is szívesen használnak. Így a pelenkázó táskában kombidresszek, textil pelenkák, rugdalódzó, kifogó, takaró és számos olyan kiadvány kapott helyet, amelyek a baba körüli teendők útvesztőjében segít eligazodni. A kismamák választ kaphatnak olyan őket érintő kérdésekre is, mint hogy miért jó a szoptatás, mit tegyenek betegség esetén, milyen oltások várnak a kicsikre, illetve a támogatási formákról és az ügyintézési eljárásokról is átfogó képet nyújt a kiadvány. Itt szó esik többek között a gyed és a gyes igényléséről, az anyasági támogatásokról, a CSOK igényléséről, valamint az önkormányzat által nyújtott lehetőségekről, így például az életkezdési támogatásról is, amely akár százezer forintot is jelenthet egy-egy család számára.

A csomag tartalmát Haidar Norbert, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke kezdeményezésére a Szent Kristóf Szakrendelő védőnői hálózata állította össze, akik azt is felügyelik, hogy megfelelő minőségű termékek kerüljenek a családokhoz. Ők ajánlották a Caola legújabb bababarát termékeit is az Önkormányzat figyelmébe. A legendás múltú kozmetikai cég, a kerületünkben működő Caola idén ünnepli fennállásának 185. évfordulóját. A közelmúltban piacra dobott natúr termékcsaládja olyan gyógynövényekből készült, amelyeket kimondottan a babák bőrének ápolására fejlesztettek ki. A babaköszöntő csomagban a mamák ezentúl ezekből a termékekből is kapnak egy darabot, vagy egy fürdető, vagy egy sampon, vagy egy babahintőpor, vagy egy popsikrém, esetleg egy babaolaj színesíti majd a pelenkázó táska tartalmát.

K.A.

LEGFRISSEBB
×

Tudatos Szülő, Tiszta Gyermek – Drogprevenció Újbudán  

„Ez hogy lehet? – hallottam önmagam segélykiáltását, amint megtudtam. Mindig azt gondoltam: „Á, az én gyerekem soha!” – néha ugyan hallottam egy s mást a drogról, ám elképzelni sem tudtam, hogy ez velünk, a mi családunkban előfordulhat. Legyintettem és éltem tovább a már megszokott – ha lehet ilyet mondani – feszültséggel, meg nem értéssel, konfliktusokkal teli családi életem. Hajtottam a munkahelyemen, dolgoztam keményen. Néha még a munkát is hazahoztam. És ha gyerek nem jól tanul? – elintéztem némi fenyegetőzéssel, mi lesz, ha megbukik, hol dolgozhat majd a jövőben. Itt tartunk. Mit tettem, mit csináltam rosszul? – kérdeztem magamtól, míg az önvád lassan körbeölelt. – Kihez forduljak, ki tud segíteni? Mit kellett volna másképp tennem? – cikáztak tovább a kérdések a fejemben, egyik a másik után. – Csak, nehogy megtudja valaki! – gondoltam és nagyon-nagyon kétségbe estem…” (Szülő)