Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 28. kedd, Gedeon, Johanna

Jótékonysági vásárral készül az Adventre a FiCsaK

November 26-án a Várkert Bazárban tartanak jótékonysági vásárt a hazai családsegítő egyesületek - hangzott el a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón. A vásáron kézműves termékek és sütemények várják majd a karácsonyra készülő családokat, és gyerekprogramok is lesznek.

Alig kezdődött el az ősz, sokan mégis készülődnek már a közeledő az adventre, a karácsonyra. A Fiatal Családosok Klubja egyesület tagjai is nekiláttak az ajándéktárgyak és karácsonyi csemegék készítésének, melyhez a gazdagréti Szülők Háza biztosított befogadó környezetet, a Ringató csapata pedig dallal tett a jó hangulatért. Király Nóra alpolgármester, az egyesület alapítója elmondta, azért láttak már most neki a munkának, mert november 26. szombatra jótékonysági adventi vásárra invitálták a hazai családsegítő szervezeteket, és az érdeklődőket. Beszámolt arról is, hogy rengeteg pozitív visszajelzés kaptak és eddig 40 standra érkezett igény. Egyebek mellett az EMMI és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete is képviselteti magát. A jótékonysági vásár bevételeit az Őrzők Alapítványnak ajánlják fel, az esemény fővédnöke pedig Áder János államfő felesége, Herczegh Anita lesz.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkára szerint erős, pezsgő a hazai családsegítő szervezetek élete. Úgy véli egy ilyen esemény azért is fontos, mert ezek a szervezetek ilyenkor tudják viszonozni szeretettel és jótékony felajánlásokkal az egész évben kapott segítséget. A vásárnak helyet adó Várkert Bazár háziasszony,a Ugron Zsolna arról beszélt, hogy már tavaly is örömmel fogadtak be hasonló, jótékonysági rendezvényt. Elmondta, hogy a Várkert Bazárban az adventi időszakban a szentendrei Skanzennel közösen összeállított karácsonyi kiállítás lesz látható, melynek belépőjéből 50 százalékos kedvezményt kapnak a vásárra látogatók.

B. Gy.

LEGFRISSEBB
×

Tudatos Szülő, Tiszta Gyermek – Drogprevenció Újbudán  

„Ez hogy lehet? – hallottam önmagam segélykiáltását, amint megtudtam. Mindig azt gondoltam: „Á, az én gyerekem soha!” – néha ugyan hallottam egy s mást a drogról, ám elképzelni sem tudtam, hogy ez velünk, a mi családunkban előfordulhat. Legyintettem és éltem tovább a már megszokott – ha lehet ilyet mondani – feszültséggel, meg nem értéssel, konfliktusokkal teli családi életem. Hajtottam a munkahelyemen, dolgoztam keményen. Néha még a munkát is hazahoztam. És ha gyerek nem jól tanul? – elintéztem némi fenyegetőzéssel, mi lesz, ha megbukik, hol dolgozhat majd a jövőben. Itt tartunk. Mit tettem, mit csináltam rosszul? – kérdeztem magamtól, míg az önvád lassan körbeölelt. – Kihez forduljak, ki tud segíteni? Mit kellett volna másképp tennem? – cikáztak tovább a kérdések a fejemben, egyik a másik után. – Csak, nehogy megtudja valaki! – gondoltam és nagyon-nagyon kétségbe estem…” (Szülő)