Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. vasárnap, Vilmos

Állapotüzenet

A webhely jelenleg karbantartási módban üzemel.

Jótékonysági vásárral készül az Adventre a FiCsaK

November 26-án a Várkert Bazárban tartanak jótékonysági vásárt a hazai családsegítő egyesületek - hangzott el a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón. A vásáron kézműves termékek és sütemények várják majd a karácsonyra készülő családokat, és gyerekprogramok is lesznek.

Alig kezdődött el az ősz, sokan mégis készülődnek már a közeledő az adventre, a karácsonyra. A Fiatal Családosok Klubja egyesület tagjai is nekiláttak az ajándéktárgyak és karácsonyi csemegék készítésének, melyhez a gazdagréti Szülők Háza biztosított befogadó környezetet, a Ringató csapata pedig dallal tett a jó hangulatért. Király Nóra alpolgármester, az egyesület alapítója elmondta, azért láttak már most neki a munkának, mert november 26. szombatra jótékonysági adventi vásárra invitálták a hazai családsegítő szervezeteket, és az érdeklődőket. Beszámolt arról is, hogy rengeteg pozitív visszajelzés kaptak és eddig 40 standra érkezett igény. Egyebek mellett az EMMI és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete is képviselteti magát. A jótékonysági vásár bevételeit az Őrzők Alapítványnak ajánlják fel, az esemény fővédnöke pedig Áder János államfő felesége, Herczegh Anita lesz.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkára szerint erős, pezsgő a hazai családsegítő szervezetek élete. Úgy véli egy ilyen esemény azért is fontos, mert ezek a szervezetek ilyenkor tudják viszonozni szeretettel és jótékony felajánlásokkal az egész évben kapott segítséget. A vásárnak helyet adó Várkert Bazár háziasszony,a Ugron Zsolna arról beszélt, hogy már tavaly is örömmel fogadtak be hasonló, jótékonysági rendezvényt. Elmondta, hogy a Várkert Bazárban az adventi időszakban a szentendrei Skanzennel közösen összeállított karácsonyi kiállítás lesz látható, melynek belépőjéből 50 százalékos kedvezményt kapnak a vásárra látogatók.

B. Gy.

LEGFRISSEBB
×

Pályázati kiírás „Családbarát Vállalkozás Újbuda 2017” cím elnyerésére

2017június1310:15
»
2017szeptember2018:00

Újbuda Önkormányzata pályázatot hirdet „Családbarát Vállalkozás Újbuda 2017” címmel.
A Családbarát Vállalkozás Újbuda 2017 pályázat olyan helyi vállalkozásokhoz szól, akik felismerték, hogy a rugalmas foglalkoztatási formák bevezetése, a munka-magánélet egyensúly megteremtése és a családok igényeihez való igazodás válaszokat adhat a következő évek munkaerő-piaci kihívásaira. Az önkormányzat célja a díj adományozásával, hogy ösztönözze a vállalati szféra résztvevőit abban, hogy a családbarát szemléletű vállalati működést meghonosítsák és terjesszék. Pályázzon Ön is! Nyerjen 200, 300 vagy 500 ezer forintot családbarát tevékenységének támogatásához, és váljon jogosulttá a Családbarát Vállalkozás cím viselésére!