Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 28. kedd, Gedeon, Johanna

Idén is gyerekek díszei ékesítik az idősotthonok karácsonyfáit

Újabb díjakat osztottak ki Újbuda családbarát programja keretében a Polgármesteri Hivatal dísztermében. A főszerep a gyerekeké volt, akik folytatva az ötéves hagyományt, idén is készítettek karácsonyfadíszt az időseknek egy verseny keretében. Őket díjazták az eseményen, melyen a Gágogó zenekar is fellépett.

Ötödik éve díjazzák a karácsonyfadísz-készítő verseny legjobbjait Újbudán. A versenyzőket hét kategória szerint díjazták, ezen kívül minden gyermek kapott oklevelet, amelyet még az iskolákban adtak át nekik a felkészítő tanárok.

Az iskolások alkotásait idősek otthonába, egyedülálló embereknek juttatja el az önkormányzat, hogy ezzel is megszépítse számukra az ünnepeket, emelje azok fényét. Hoffmann Tamás polgármester köszöntőjében elmondta: az idősek megkedvelték ezt a szokást és idén már kifejezetten várták a gyerekek ajándékait. Előfordult, hogy egy otthonlakó a tavalyi ajándékon található telefonszámon érte utol az ajándékozót, és köszönte meg neki a kedvességet, megemlítve, hogy idén is örülne hasonlónak.

Idén, az öt évvel ezelőtti szerényebb kezdetekhez képest, már 2000 ajándékkészítő vett részt a programban, ami az ötletgazda, Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő szerint kecsegtető. Úgy véli, a karácsonyfadísz- készítő verseny az önkormányzat generációkat összekötő családbarát programjának része, melyben a gyerekek és az idősebb korosztály mellett sok feladat hárul a szülőkre és a felkészítő tanárokra is.

T.K.

LEGFRISSEBB
×

Tudatos Szülő, Tiszta Gyermek – Drogprevenció Újbudán  

„Ez hogy lehet? – hallottam önmagam segélykiáltását, amint megtudtam. Mindig azt gondoltam: „Á, az én gyerekem soha!” – néha ugyan hallottam egy s mást a drogról, ám elképzelni sem tudtam, hogy ez velünk, a mi családunkban előfordulhat. Legyintettem és éltem tovább a már megszokott – ha lehet ilyet mondani – feszültséggel, meg nem értéssel, konfliktusokkal teli családi életem. Hajtottam a munkahelyemen, dolgoztam keményen. Néha még a munkát is hazahoztam. És ha gyerek nem jól tanul? – elintéztem némi fenyegetőzéssel, mi lesz, ha megbukik, hol dolgozhat majd a jövőben. Itt tartunk. Mit tettem, mit csináltam rosszul? – kérdeztem magamtól, míg az önvád lassan körbeölelt. – Kihez forduljak, ki tud segíteni? Mit kellett volna másképp tennem? – cikáztak tovább a kérdések a fejemben, egyik a másik után. – Csak, nehogy megtudja valaki! – gondoltam és nagyon-nagyon kétségbe estem…” (Szülő)