Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. vasárnap, Vilmos

Állapotüzenet

A webhely jelenleg karbantartási módban üzemel.

Idén is gyerekek díszei ékesítik az idősotthonok karácsonyfáit

Újabb díjakat osztottak ki Újbuda családbarát programja keretében a Polgármesteri Hivatal dísztermében. A főszerep a gyerekeké volt, akik folytatva az ötéves hagyományt, idén is készítettek karácsonyfadíszt az időseknek egy verseny keretében. Őket díjazták az eseményen, melyen a Gágogó zenekar is fellépett.

Ötödik éve díjazzák a karácsonyfadísz-készítő verseny legjobbjait Újbudán. A versenyzőket hét kategória szerint díjazták, ezen kívül minden gyermek kapott oklevelet, amelyet még az iskolákban adtak át nekik a felkészítő tanárok.

Az iskolások alkotásait idősek otthonába, egyedülálló embereknek juttatja el az önkormányzat, hogy ezzel is megszépítse számukra az ünnepeket, emelje azok fényét. Hoffmann Tamás polgármester köszöntőjében elmondta: az idősek megkedvelték ezt a szokást és idén már kifejezetten várták a gyerekek ajándékait. Előfordult, hogy egy otthonlakó a tavalyi ajándékon található telefonszámon érte utol az ajándékozót, és köszönte meg neki a kedvességet, megemlítve, hogy idén is örülne hasonlónak.

Idén, az öt évvel ezelőtti szerényebb kezdetekhez képest, már 2000 ajándékkészítő vett részt a programban, ami az ötletgazda, Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő szerint kecsegtető. Úgy véli, a karácsonyfadísz- készítő verseny az önkormányzat generációkat összekötő családbarát programjának része, melyben a gyerekek és az idősebb korosztály mellett sok feladat hárul a szülőkre és a felkészítő tanárokra is.

T.K.

LEGFRISSEBB
×

Pályázati kiírás „Családbarát Vállalkozás Újbuda 2017” cím elnyerésére

2017június1310:15
»
2017szeptember2018:00

Újbuda Önkormányzata pályázatot hirdet „Családbarát Vállalkozás Újbuda 2017” címmel.
A Családbarát Vállalkozás Újbuda 2017 pályázat olyan helyi vállalkozásokhoz szól, akik felismerték, hogy a rugalmas foglalkoztatási formák bevezetése, a munka-magánélet egyensúly megteremtése és a családok igényeihez való igazodás válaszokat adhat a következő évek munkaerő-piaci kihívásaira. Az önkormányzat célja a díj adományozásával, hogy ösztönözze a vállalati szféra résztvevőit abban, hogy a családbarát szemléletű vállalati működést meghonosítsák és terjesszék. Pályázzon Ön is! Nyerjen 200, 300 vagy 500 ezer forintot családbarát tevékenységének támogatásához, és váljon jogosulttá a Családbarát Vállalkozás cím viselésére!