Családbarát Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 28. kedd, Gedeon, Johanna

Fekete bőrdzseki, motor és mosoly

Marcona, fekete bőrdzsekis férfiak, mögöttük mosolygó gyerekek – így indult el a menet idén is a Pető Intézetből. Hatodik alkalommal rendeztek tanévkezdő motoros felvonulást a Petősöknek.

Celebek, sportemberek, újságírók ültek nyeregbe és vállalták, hogy városi kirándulásra viszik a Pető Intézet növendékeit. A tanévnyitó motoros felvonulást hatodik alkalommal rendezték meg. A mostanra hagyománnyá vált parádét Császár Claudia fotóriporter "álmodta meg", megszépítve ezzel az iskolakezdést. Nem mindennapi kezdeményezése mellé örömmel álltak motoros társai, idén csaknem 100 motoros vállalta, hogy elviszi egy körre a mozgásukban korlátozott gyerekeket, egyedülálló élményben részesítve ezzel őket. - A felvonulás olyan töltetet ad a gyerekeknek, amelyből legalább egy félévig tudnak táplálkozni – mondta Makk Ádám a Pető Intézet vezetője, aki szerint az ilyen rendezvények segítik a társadalmat, hogy toleránsabbá váljon a fogyatékkal élőkkel szemben. Elmondta, hogy bár a skandináv és nyugat-európai államokra jellemző megértés és esélyegyenlőség Magyarországon kevésbé tapasztalható, de az elmúlt években itt is elkezdődött a változás.

A jótékonysági motoroztatás hírességei között volt idén is Talmácsi Gábor gyorsasági motor-versenyző (2007-ben lett a MotoGP 125 cm3-s kategória világbajnoka), aki minden évben eljön, hogy a gyerekeknek örömet okozzon. Az indulás előtt elmagyarázta a gyerekeknek, hogy mire kell figyelni, hova tegyék a kezüket, lábukat, hogyan kell ülni, ha elindulnak.

A felvonulók 8 kilométeres táv megtételére vállalkoztak, a Villányi úti Pető intézettől indultak, az Alkotás út - Márvány utca – Alagút – Lánc híd – Apáczai Csere János utca – Felsõ rakpart – Szabadság híd – Bartók Béla út – Villányi út útvonalon haladtak végig. A menetet a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályának motoros járőrei biztosították szabad idejükben.

T. K.

LEGFRISSEBB
×

Tudatos Szülő, Tiszta Gyermek – Drogprevenció Újbudán  

„Ez hogy lehet? – hallottam önmagam segélykiáltását, amint megtudtam. Mindig azt gondoltam: „Á, az én gyerekem soha!” – néha ugyan hallottam egy s mást a drogról, ám elképzelni sem tudtam, hogy ez velünk, a mi családunkban előfordulhat. Legyintettem és éltem tovább a már megszokott – ha lehet ilyet mondani – feszültséggel, meg nem értéssel, konfliktusokkal teli családi életem. Hajtottam a munkahelyemen, dolgoztam keményen. Néha még a munkát is hazahoztam. És ha gyerek nem jól tanul? – elintéztem némi fenyegetőzéssel, mi lesz, ha megbukik, hol dolgozhat majd a jövőben. Itt tartunk. Mit tettem, mit csináltam rosszul? – kérdeztem magamtól, míg az önvád lassan körbeölelt. – Kihez forduljak, ki tud segíteni? Mit kellett volna másképp tennem? – cikáztak tovább a kérdések a fejemben, egyik a másik után. – Csak, nehogy megtudja valaki! – gondoltam és nagyon-nagyon kétségbe estem…” (Szülő)